Κυνηγετικά Νέα

0

Κυκλοφορεί την Tετάρτη 8 Ιουλίου το νέο φύλλο των Κυνηγετικών Νέων. Στα θέματα αυτού του φύλλου διαβάστε:

Λαθροθήρας με ράσα 

kn102Ένας παπάς συνελήφθη στα πράσα  πριν λίγες ημέρες στην Ανδρίτσαινα,  γιατί συνήθιζε να κάνει “ολονυχτίες” στα δάση, κουβαλώντας μαζί του όπλο  και ειδική παγίδα για αγριογούρουνα! Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της 12ης Ιουνίου, αλλά λόγω της “ευαίσθητης” φύσης του έγινε γνωστό μόλις τις προηγούμενες ημέρες..

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αρνούνται να επιστρέψουν οι εκδιωγμένες καμπίσιες
Άκαρπες μέχρι τώρα οι προσπάθειες υποστήριξης των πουλιών στην περιοχή του Γαλλικού ποταμού, καθώς οι καμπίσιες πέρδικες επιμένουν να μένουν στην …αντίπερα όχθη, εντός των κατοικημένων περιοχών και μέσα στους αυλόγυρους των εργοστασίων!

ΑΜΕΡΙΚΗ
Το μακρύ ταξίδι 4 κυνηγών για… “Παπιά χωρίς όριο”!
Η ιστορία τεσσάρων πρωτοπόρων κυνηγών και μιας θρυλικής οργάνωσης, που κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες κατάφεραν να διασώσουν τους βαλτότοπους και τα υδρόβια πουλιά των Η.Π.Α. από τον αφανισμό.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
Κυνηγητά στο φως του φεγγαριού
Αν και ρομαντικές ψυχές δεν είναι οι λαθροθήρες, για ευνόητους λόγους περίμεναν πως και πως την πανσέληνο των προηγουμένων ημερών… Μάλιστα, όσο περίμεναν το μεγάλο φεγγάρι που θα διευκόλυνε τη θέα και το “σημάδι” τους, έφτιαχναν και… έργα υποδομής(!) στην ύπαιθρο.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Η εισαγωγή των κουταβιών στην κυνηγετική εργασία
Η σίγουρη επιλογή ενός κουταβιού είναι στην πραγματικότητα μία ουτοπία, γιατί κανείς δεν μπορεί με σιγουριά να προβλέψει το μέλλον και την εξέλιξη ενός κυνηγόσκυλου, από την περίοδο των 60 ημερών.

ΕΡΕΥΝΑ
Στο λαγό υπάρχει… ένα μυστικό!
Από γενιά σε γενιά λαγοκυνηγών μεταδίδονται άπειρες πληροφορίες για την βιολογία, την ηθολογία και τη συμπεριφορά του λαγού, αλλά οι ειδικοί επιστήμονες αποκάλυψαν ένα ακόμα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του…

ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ
Τα Πόιντερ και Σέττερ της αμερικάνικης “σχολής”
Στα μάτια του επιφανειακού παρατηρητή που… κοιτά χωρίς να βλέπει, τα Πόιντερ και τα Σέττερ πέραν του Ατλαντικού, μοιάζουν σήμερα με …άλλη φυλή!  Όμως, δεν είναι ακριβώς έτσι!

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ
Φωτογραφικές “ενέδρες” στα παπιά του Αλιάκμονα
Τα πρασινοκέφαλα παπιά φώλιασαν και φέτος με επιτυχία στα νησάκια του μεγάλου ποταμού, αν και υπήρξαν μεγάλες χρονικές αποκλίσεις στην εκκόλαψη των νεοσσών.

ΠΡΟΣΩΠΑ
Ερευνώντας τα αχνάρια του Ρομπέν των Δασών!
Όπως γίνεται πάντα με τις απαγορεύσεις και τους άδικους αποκλεισμούς, ο μύθος του Ρομπέν των Δασών συμβολίζει χιλιάδες άλλους απόλυτα υπαρκτούς κυνηγούς, που αψήφησαν τους ισχυρούς και διεκδίκησαν δυναμικά το δικαίωμά τους να κυνηγούν.

ΟΠΛΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
Τα μοντέλα των όπλων που τόλμησαν το καινούργιο
Τα 4 μοντέλα κυνηγετικών όπλων που ξέφυγαν από την πεπατημένη και κατάφεραν να ξεχωρίσουν, λόγω των τεχνολογικών καινοτομιών που υιοθέτησαν την τελευταία 10ετία.

ΟΠΛΑ
Τα σημεία SOS για μία σκανδάλη
Μία σωστή σκανδάλη πρέπει να ανταποκρίνεται σε βάρος από 1.600 έως 1.900 γραμμάρια, αλλά πολλά όπλα έρχονται από τα εργοστάσια με σκανδάλες… πολύ βαρύτερες, για λόγους νομικής προστασίας των εταιριών.

ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ
Καλοκαιρινά σουλάτσα του ασβού
Τις νύχτες του καλοκαιριού ο ασβός προσπαθεί να αποκτήσει… 4 δάχτυλα λίπους, που θα τα χρειαστεί όλα για να πέσει σε νάρκη το χειμώνα.

ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ
Η αντοχή “γραμμένη” …στο σώμα τους!
Ένα σκυλί με μακριά ράχη στον κάμπο, καλπάζει άνετα με μεγάλο διασκελισμό και ταχύτητα. Στο βουνό, όμως, θα προσπαθεί … να συντονίσει τον βηματισμό του!

ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Μία μέρα για λαυράκια στη λίμνη Πλαστήρα
Μία ψαρευτική εξόρμηση στην πανέμορφη ορεινή λίμνη, που εκτός από λαυράκια και κυπρίνους, απέκτησε και… τεράστια γατόψαρα!

 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων