Διάσωση κυνηγόσκυλου από την ΕΜΑΚ

0

Σωτήρια αποδείχθηκε για ένα κυνηγόσκυλο η επιχείρηση που οργάνωσε σήμερα το πρωί η 5η Ειδική Μονάδα Επιχείρησης Καταστροφών. Η υπηρεσία ειδοποιήθηκε από τον ιδιοκτήτη του σκύλου, ο οποίος ενώ περπατούσε μαζί του στα οχυρά Μπιζανίου, είδε το σκύλο να χάνεται από προσώπου γης.

Το άτυχο ζώο έπεσε σε μία φυσική οπή του εδάφους και παρέμενε εγκλωβισμένο σε βάθος δώδεκα περίπου μέτρων, με τον ιδιοκτήτη του να αδυνατεί να του παρέχει οποιαδήποτε βοήθεια.

Οι πυροσβέστες της 5ης ΕΜΑΚ, με επικεφαλής τον Διοικητή Ευάγγελο Μπαλατσό, που έφτασαν στο σημείο οργάνωσαν μια επιχείρηση με υψηλό βαθμό δυσκολίας, καθώς χρειάστηκε ένας άνδρας να κατέβει στο στενό βάραθρο για να δέσει τον σκύλο και να τον τραβήξει πάνω, κάτι που δεν ήταν απλό, καθώς σε πολλές περιπτώσεις έπρεπε να σκάψει για να ανοίξει το πλάτος της τρύπας και να φτάσει μέχρι το σημείο που βρισκόταν εγκλωβισμένο το ζώο.

Μετά από προσπάθεια μισής περίπου ώρας το ζώο ανασύρθηκε χωρίς τραύματα και παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη του που παρακολουθούσε με αγωνία την όλη επιχείρηση.
Αξίζει να σημειωθεί πως η 5η ΕΜΑΚ έχει κληθεί να διαχειριστεί τα τελευταία χρόνια πολλές ανάλογες περιπτώσεις με εγκλωβισμούς ζώων, έχοντας ανταποκριθεί στο σύνολό τους.

vimanews.gr 

 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων