Η αμέλεια αφήνει τα σκοπευτήρια και ερειπώνονται

0

Υπάρχουν σωματεία που έχουν όνειρο ζωής ένα δικό τους σκοπευτήριο, και κάποια άλλα που ενώ το έχουν, απαξιούν να το συντηρήσουν και να το βελτιώσουν! Δυστυχώς ένα τέτοιο σκοπευτήριο εντοπίσαμε στην περιοχή του Αγ. Θωμά Αμπελώνα, μόλις 6 χλμ. από τον Τύρναβο. Πρόκειται για ένα πλήρως εξοπλισμένο σκοπευτήριο πήλινου στόχου το οποίο διαθέτει ένα πλήρες γήπεδο του σκητ με δύο πύργους (low – high) καθώς και μία κρύπτη για το αγώνισμα του τραπ!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκοπευτήριο κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’90, το οποίο στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε και ερειπώνει μέχρι και σήμερα. Οι μηχανές έχουν αφαιρεθεί, και έχουν μείνει οι εγκαταστάσεις οι οποίες βρίσκονται σε άρτια κατάσταση και διαθέτουν μέχρι και παροχή ρεύματος έτοιμη για ενεργοποίηση. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι ο χώρος είναι πλήρως περιφραγμένος (με κάγκελα παρακαλώ!) και το μόνο που πρακτικά μένει για να ενεργοποιηθεί ξανά είναι η αφαίρεση των χόρτων και ένα φρεσκάρισμα (βάψιμο) των υποδομών.

Για καλή μας τύχη στην περιοχή δραστηριοποιείται πλέον ένα εξαιρετικά ενεργό σωματείο στην πρακτική σκοποβολή, ο Αθλητικός Σκοπευτικός Όμιλος Τυρνάβου (Α.ΣΚ.Ο.Τ) ο οποίος και έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να αξιοποιήσει τον χώρο, αρκεί να υπάρξει η κινητοποίηση των Αρχών.

Ευελπιστούμε σύντομα να ενεργοποιηθεί το γήπεδο του πήλινου στόχου και να υποδέχεται αγώνες σκητ και τραπ.

www.shooters.gr

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων