Ο κ. Τσιρώνης να εγκαταλείψει τις εμμονές του ενάντια στους κυνηγούς

0

Εύη Τατούλη: « Ο κ. Τσιρώνης να εγκαταλείψει τις εμμονές του ενάντια στους κυνηγούς»

Για πολλοστή φορά παρακολουθούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος να κινείται με γνώμονα τις ιδεοληψίες και το έλλειμμα άποψης για τις καταστάσεις που απασχολούν τους πολίτες και ασφαλώς την χώρα. Μόνο εκτός τόπου και χρόνου μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς τις φήμες που εκπορεύονται από το γραφείο του κ. αναπληρωτή υπουργού, του κ. Τσιρώνη  και αφορούν  σειρά μέτρων για  το κυνήγι, όπως  η μείωση της κυνηγητικής περιόδου και  η κατάργηση της θηροφυλακής και η ενσωμάτωσή της στην δασική υπηρεσία.

Είναι γεγονός ότι η ανακολουθία λόγων και πράξεων, αλλά και η  διάσταση απόψεων ανάμεσα στα διάφορα κυβερνητικά στελέχη, είναι πια πασίδηλη σε όλα τα επίπεδα. Ωστόσο, προκειμένου να κρατήσει ο κ. υπουργός τα τελευταία ψήγματα αξιοπιστίας του και προκειμένου να διαφυλάξει και τις προεκλογικές εξαγγελίες και του πρωθυπουργού της χώρας (ο οποίος δήλωνε στις 12 Ιανουαρίου: «Δεσμευόμαστε ότι σε συνεργασία με τους κυνηγετικούς συλλόγους και τις ομοσπονδίες τους θα επιδιώξουμε να βρούμε τις καλύτερες δυνατές παρεμβάσεις, με στόχο τόσο τη συνέχιση της κυνηγετικής δραστηριότητας όσο και της προστασίας της βιοποικιλότητας της πατρίδας μας») οφείλει γρήγορα να ανασκευάσει τις θέσεις και τις απόψεις του.

Οι κυνηγητικές οργανώσεις και οι 200.000 κυνηγοί, που είναι μέλη τους , σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία συνεισφέρουν τα μάλα τόσο στην πραγματική οικονομία όσο και στην προφύλαξη της αειφορίας και του φυσικού πλούτου της πατρίδας μας. Το έλλειμμα σχεδιασμού και οι εμμονικές απόψεις που χαρακτηρίζουν τις πρωτοβουλίες του κ. υπουργού και στο κρίσιμο πεδίου του κυνηγιού, αποτελούν έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των ενεργειών του ιδίου, οι οποίες υπονομεύουν το περιβάλλον στο όνομα μιας δήθεν οικολογικής ευαισθησίας. Παράλληλα οι ίδιες θέσεις αγνοούν τις σύγχρονες θεωρήσεις για την προστασία του περιβάλλοντος που κινούνται σε μια βασική αρχή: ότι η ρεαλιστική οικολογία επιτάσσει και επιβραβεύει την λελογισμένη ανθρώπινη δραστηριότητα μέσα στα δάση, στηρίζεται στον εθελοντισμό, υπηρετεί με κανόνες την οικονομική λειτουργία και με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνει καλύτερα οφέλη  για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Ο κ. Τσιρώνης οφείλει άμεσα να ανασκευάσει αυτές τις απόψεις, που είναι ατάκτως ειρημένες επί χάρτου, να διαβουλευτεί με τους κυνηγετικούς συλλόγους και να ακούσει απόψεις ειδικότερων του ιδίου επί του θέματος, ειδάλλως σε διαφορετική περίπτωση οι αερολογίες και οι αμετροέπειες του   κινδυνεύει να χαρακτηριστούν άσχετες και κυρίως φασιστικών κινήτρων επιβολής τους. Άλλωστε, τον πρώτο που εκθέτει ο κ. Τσιρώνης είναι ο πρόεδρος της κυβέρνησής του και πρωθυπουργός της χώρας, που κινδυνεύει σήμερα να κατηγορηθεί από τους κυνηγούς που πριν από  επτά μήνες τον πίστεψαν, ότι τους υφάρπαξε την ψήφο με συνειδητά ψεύδη.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων