Ο Κ. Σ. Τρίπολης βάζει το κυνήγι στο Περιφερειακό Συμβούλιο (vd)

0

Αντιδράσεις από το σύνολο του κυνηγετικού κόσμου έχουν ξεσπάσει με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και με την απόψεις που έχει εκφράσει ο  αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης για τους κυνηγούς και την κυνηγητική περίοδο. Σε προηγούμενες δηλώσεις του είχε αναφέρει: «Με παιδεία κάποια στιγμή οι άνθρωποι θα καταλάβουν ότι το κυνήγι μπορεί να ταίριαζε στους προγόνους μας αλλά είναι κάτι που πλέον είναι εκ του περιττού».

Μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, και το Περιφερειακό Συμβούλιο θέλησε να ασχοληθεί με το θέμα αυτό, παίρνοντας μια απόφαση η οποία θα ισχυροποιήσει τη θέση των κυνηγών της χώρας.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Ρουμελιώτης και πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρίπολης μετέφερε το ψήφισμα το οποίο συνέταξε η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος η οποία δεν μπορεί να εξηγήσει αυτή τη στάση του αρμόδιου υπουργού όταν, με επίσημες ανακοινώσεις του, έχει αναφερθεί σε συναντήσεις και συνεργασίες που είχε με ΜΚΟ, συνήθως αντικυνηγετικής κατεύθυνσης, και με διάφορους φορείς, αλλά όχι με την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος.

Ο κ. Ρουμελιώτης ανέφερε ότι αναμένεται μια απάντηση για συνάντηση με τον  υπουργό ο οποίος, όπως φαίνεται, περιφρονεί 200.000 πολίτες που ασκούν τη νόμιμη δραστηριότητα του κυνηγιού, διεθνώς αναγνωρισμένη ως διαχείριση του περιβάλλοντος. Όταν μάλιστα στη χώρα μας το κυνήγι αποτελεί, επιπλέον, μια καθαρά λαϊκή δραστηριότητα, που απευθύνεται σ’ όλους τους πολίτες, χωρίς καμία οικονομική, κοινωνική, επαγγελματική, γεωγραφική, ή άλλη διάκριση. Επιπρόσθετα εξασφαλίζει στην πραγματική οικονομία: (α) 7.000 θέσεις εργασίας εργαζομένων στον κυνηγετικό κλάδο, (β) 2.000 επιχειρήσεις κυνηγετικών ειδών, (γ) 180 εκατ. ευρώ έσοδα Δημοσίου από έκδοση αδειών και ΦΠΑ, (δ) 1 δισ. ευρώ ετήσιος τζίρος κυνηγιού.

Είναι αδιανόητο είπε ο πρόεδρος να καταργηθεί η θηροφυλακή, να καταργηθούν οι κυνηγητικές οργανώσεις και να μειωθεί ο χρόνος στον οποίον οι νόμιμοι κυνηγοί μπορούν να δραστηριοποιηθούν.
Ο κ. Πατσαρίνος, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, είπε ότι το ζήτημα είναι άκρως σοβαρό και ότι πρέπει να αναβληθεί προκειμένου να έρθει ως θέμα ημερήσιας διάταξης για το οποίο να μπορέσουν εμπεριστατωμένως να τοποθετηθούν.

Το θέμα αναβλήθηκε και αναμένεται στο επόμενο Περιφερειακό να επανέλθει, διότι τα χρονοδιαγράμματα στενεύουν για τους κυνηγούς οι οποίοι θέλουν μια απόφαση του ΠεΣυ.

arcadiaportal.gr

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων