Κυνηγετικά Νέα

0

Αύριο 29 Ιουλίου, κυκλοφορούν τα Κυνηγετικά Νέα, η εβδομαδιαία εφημερίδα των Κυνηγών. Αναζητήστε την στα περίπτερα όλης της χώρας. Στα θέματα αυτού του φύλλου διαβάστε:

Βαριές υπογραφές για τη ρυθμιστική

kn105Λίγες ημέρες πριν ο αναπληρωτής υπουργός Γ. Τσιρώνης θέσει τελεσίδικα την υπογραφή του στο περιεχόμενο της νέας ρυθμιστικής για το κυνήγι, το γραφείο του άρχισε να κατακλύζεται από ένα “άθροισμα” επώνυμων υπογραφών που δύσκολα μπορεί να αγνοήσει…
Εκατοντάδες παράγοντες από το χώρο της πολιτικής, της τοπικής αυτοδιοίκησης και επαγγελματικών φορέων που δραστηριοποιούνται στην ύπαιθρο, πιέζουν την κυβέρνηση να σεβαστεί τον κόσμο των κυνηγών.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μήνυμα Πανούση με πολλούς αποδέκτες
Κάλεσμα συνεργασίας προς τους κυνηγούς και τους θηροφύλακες των κυνηγετικών οργανώσεων, έστειλε μετά από συνάντηση με την Κ.Σ.Ε., η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σωτήρας για απολωλότα λαγόσκυλα
Το αίσιο τέλος της περιπέτειας δύο χαμένων λαγόσκυλων, που είχαν την τύχη να πέσουν στα χέρια ενός κυνηγού που “νοιάστηκε”!

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Ξεκίνησαν οι θερινές “μάχες”… με τα κοράκια
Στα μποστάνια των Τρικάλων και της Καρδίτσας, αγρότες και κορακοειδή ξεκίνησαν την επαναλαμβανόμενη αναμέτρησή τους, με φόντο… τα πεπόνια που ωριμάζουν.

ΚΡΗΤΗ
Οι τελευταίοι δύο από τους τεσσαράκοντα…
Ένας κυνηγός από χωριό της Κρήτης φυλάει… “Θερμοπύλες”, ψηλαφεί το χθες και το σήμερα και καταγράφει όσα άλλαξαν με τους λαγούς και τις πέρδικες.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
Συνεχίζεται η απαγόρευση σε Καπανδρίτι, Γραμματικό και Μαραθώνα
Έξι ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από τη μεγάλη φωτιά του 2009 σε Γραμματικό, Βαρνάβα, Καπανδρίτι και Μαραθώνα, αλλά το αρμόδιο δασαρχείο Καπανδριτίου αρνείται πεισματικά να άρει την απαγόρευση που είχε κηρύξει από τότε…

ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ
Ο πόλεμος των γονιδίων στην επιλεκτική εκτροφή
Επειδή τέλειος σκύλος δεν υπάρχει, η επιλεκτική εκτροφή βασίζεται στην επιλογή ζώων που έχουν τα λιγότερα δυνατά ελαττώματα, εμφανίζοντας “συμπυκνωμένα” τα περισσότερα κατά το δυνατόν… προτερήματα.

ΕΡΕΥΝΑ
Ο Έλληνας γερακάρης που έζησε τα… “μεγάλα” Σέττερ
Η συναρπαστική ζωή ενός Έλληνα που εξελίχθηκε σε θρυλική μορφή της παγκόσμιας ιερακοθηρίας, κυνηγώντας μαζί με τους μεγάλους εκτροφείς Αγγλικών Σέττερ του περασμένου αιώνα.

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣ
Με τα μάτια στραμμένα στα λιόσπορα…
Στη βόρεια Ελλάδα όπου παράγεται το 90% του λιόσπορου, οι βροχές και οι πλημμύρες είχαν σαν αποτέλεσμα πολλά χωράφια να σπαρθούν καθυστερημένα, ενώ άλλα να μην καλλιεργηθούν καθόλου.

ΙΧΝΗΛΑΣΙΕΣ
Οι θερινές ιδιοτροπίες του λαγού
Τι αλλάζει με τους λαγούς, τα ίχνη και τη συμπεριφορά τους αυτήν την εποχή, που το μακρύ καυτό καλοκαίρι είναι σε εξέλιξη.

ΟΠΛΑ
Η ουσία στους τύπους των κοντακιών
Ακόμα και αν κοστίζει χιλιάδες ευρώ, ακόμα και αν έχει τον καλύτερο μηχανισμό ή τις καλύτερες κάννες, ένα όπλο δεν αξίζει τίποτα αν το κοντάκι δεν ταιριάζει στον χρήστη του.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Αναγκαίες φροντίδες πριν τα όπλα βροντήξουν
Βήμα – βήμα μερικές από τις φάσεις της “περιποίησης” ενός κυνηγετικού όπλου, για όσους είχαν αμελήσει να το κάνουν το 6άμηνο που προηγήθηκε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Μουσκεμένα χιλιόμετρα για τις πέστροφες της Πίνδου
Στις ερημιές της Πίνδου μερικοί αυθεντικοί κυνηγοί της περιπέτειας, διασχίζουν φαράγγια και ορεινά ποτάμια για να κερδίσουν.. τα μερικά δευτερόλεπτα, που μία άγρια πέστροφα θα τσιμπήσει το αγκίστρι τους!

ΑΦΗΓΗΜΑ
Μαθαίνοντας να κυνηγάω υπό… το νόμο του Τζακ
“Τρία μόνο παραγγέλματα προσπάθησα να του μάθω να ακούει, αλλά ακόμα και έτσι το “έλα” αποδείχθηκε… άγνωστη λέξη για τον Τζακ στον κυνηγότοπο”!

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων