Αλλαγές στη νέα ρυθμιστική;

0

Με ιδιαίτερη ανησυχία αναμένουν όλοι οι κυνηγοί της Ελλάδας της έκδοση της νέας ρυθμιστικής για την κυνηγετική περίοδο 2015-2016. Οι πληροφορίες που έρχονται από την πλευρά του Υπουργείου Περιβάλλοντος και από το γραφείο του υφυπουργού Γ. Τσιρώνη, ενισχύουν αυτές τις ανησυχίες, αφού μιλούν για αλλαγές στη κυνηγετική περίοδο με σημαντικότερη την μείωση της κυνηγετικής περιόδου.

Είναι σίγουρο πως ο κ. Τσιρώνης λόγω των οικολογικών καταβολών του θα προσπαθήσει να ικανοποιήσει και το κομμάτι των ψηφοφόρων του, οι οποίοι τον πιέζουν για σημαντικές αλλαγές στην κυνηγετική διαδικασία. Στα πλαίσια αυτά προτείνει απαγορεύσεις σε περιοχές,  περιορισμό της  κυνηγετικής περιόδου και μείωση των  θηραματικών ειδών.

Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη, παρά τις περί του αντιθέτου εντυπώσεις, που τεχνηέντως αφήνονταν να διαρρεύσουν από το ΥΠΕΚΑ, προκειμένου ο υφυπουργός να υποστεί  τις χαμηλότερες πιέσεις τόσο από την διοίκηση της ΚΣΕ όσο και από το σύνολο των κυνηγών, μέσω φιλικά προσκειμένων προς την κυνηγετική δραστηριότητα, πολιτικών.

Η διοίκηση της  Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας, απ΄ την άλλη, μετά την εγκατάσταση της νέας κυβέρνησης, έχει χάσει  τις συμμαχίες και τις βοήθειες που παραδοσιακά είχε στους κυβερνητικούς κύκλους, με αποτέλεσμα αυτό να προξενεί νευρικότητα και ίσως σπασμωδικές κινήσεις  απελπισίας. Οι κλειστές πόρτες και κυρίως τα κλειστά μυαλά που συναντούσε στις όποιες συναντήσεις έγιναν ενίσχυσαν αυτό το συναίσθημα.

Παρά τις εμπεριστατωμένες μελέτες που έχουν εκπονηθεί από το επιστημονικό προσωπικό της ΚΣΕ και οι οποίες κατατέθηκαν στο υπουργείο. Παρά την εισήγηση της Δασικής Υπηρεσίας για διατήρηση των όρων των ρυθμιστικών αποφάσεων θήρας των προηγούμενων ετών, ο κ. Τσιρώνης μάλλον κινείται  πίσω από το οικολογικό του παραπέτασμα αγνοώντας υπηρεσιακές εισηγήσεις και μελέτες,  και προτείνοντας μια νέα ρυθμιστική που να ικανοποιεί, εν μέρει, το μέρος του πληθυσμού που τον στήριξε και να τιμωρεί, το τμήμα του πληθυσμού που δεν τον στήριξε στις εκλογές, δηλαδή τους κυνηγούς.

Η υπογραφή της νέας ρυθμιστικής και η κοινοποίησή της θα δείξει το ποσοτικό μέρος των αλλαγών και τις αντιδράσεις που θα επιφέρουν στον κυνηγετικό κόσμο.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων