Αχαΐα: Πρόσω ολοταχώς για πόλεμο οι 6.000 κυνηγοί με το υπουργείο

0

Εκτάκτως συνεδριάζουν οι κυνηγετικοί σύλλογοι

Με τις πιο δυσοίωνες προβλέψεις ξεκινά φέτος η κυνηγετική περίοδος, για περισσότερους από 6.000 κυνηγούς της Αχαίας,  με τις αλλαγές που προωθεί στο παραένα της περιόδου, ο αρμόδιος υπουργός, που έχει εξαγριώσει τους κυνηγούς ανά την Ελλάδα, οι οποίοι σήμερα και αύριο συσκέπτονται εκτάκτως  για να αποφασίσουν πως θα αντιδράσουν.
Όπως δήλωσε στο patrastimes.gr, ο πρόεδρος της 3ης Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Κώστας Μαρκόπουλος, είναι αδιανόητη η στάση του υπουργού, ο οποίος τις προσωπικές του θέσεις ως οικολόγος, έπρεπε να τις κρατήσει για τον ίδιο, γιατί δεν ενδιαφέρουν τους πολίτες, πόσο μάλλον τους κυνηγούς, που δεν θα επιτρέψουν πιθανό σχέδιο να κυνηγούν σε οριοθετημένους χώρους με βαρύ αντίτιμο όπως συμβαίνει στο εξωτερικό, γιατί στην Ελλάδα το κυνήγι παραμένει ελεύθερο και παραδοσιακό, με επαγγελματίες του είδους, που ουδέποτε έχουν προκαλέσει κάποια τιμωρία στην Ελλάδα, αντίθετα διαφυλάσσουν στο ακέραιο την προστασία των δασών και των ζώων.

Οι πληροφορίες που έρχονται από την πλευρά του Υπουργείου Περιβάλλοντος και από το γραφείο του υφυπουργού Γ. Τσιρώνη, ενισχύουν αυτές τις ανησυχίες, αφού μιλούν για αλλαγές στη κυνηγετική περίοδο με σημαντικότερη την μείωση της κυνηγετικής περιόδου, που θα ολοκληρώνεται μία εβδομάδα νωρίτερα, με πολλές απαγορεύσεις σε περιοχές και περιορισμό στα θηραματικά είδη.

Όπως κατήγγειλε ο κ.Μαρκόπουλος, ο κ. Τσιρώνης μάλλον κινείται  πίσω από το οικολογικό του παραπέτασμα αγνοώντας υπηρεσιακές εισηγήσεις και μελέτες,  και προτείνοντας μια νέα ρυθμιστική που να ικανοποιεί, εν μέρει, το μέρος του πληθυσμού που τον στήριξε και να τιμωρεί, το τμήμα του πληθυσμού που δεν τον στήριξε στις εκλογές, δηλαδή τους κυνηγούς.
Οι κυνηγοί είναι έτοιμοι ακόμη και για την «κήρυξη πολέμου, απέναντι σε έναν υπουργό που άλλα τους έλεγε και άλλα θέλει να πράξει μερικά 24ωρα πριν την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου, όταν ολόκληρες οικονομίες που ζουν από το νόμιμο κυνήγι κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα και το κράτος να ζημιωθεί κατά εκατομμύρια ευρώ.

patrawtimes

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων