Συμβολική καταστροφή παράνομου κυνηγετικού εξοπλισμού από τον κ. Γ. Τσιρώνη

0

Σε μια συμβολική κίνηση ενάντια στο παράνομο κυνήγι, ενόψει της έκδοσης της νέας ρυθμιστικής για τη θήρα και την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου προχώρησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης.
 Συγκεκριμένα εκπρόσωποι της Θηροφυλακής και κυνηγετικών οργανώσεων συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του Υπουργείου και άπλωσαν επιτόπου παράνομο κυνηγετικό εξοπλισμό που κατασχέθηκε από τη θηροφυλακή σε επιχειρήσεις κατά των παράνομων κυνηγών. Ο εξοπλισμός, που αποτελούνταν από κατασχεμένες «παγίδες» ή «κράχτες», δηλαδή ηχομιμητικές συσκευές που χρησιμοποιούνται στο παράνομο κυνήγι των πτηνών, καταστράφηκε επιτόπου από τους θηροφύλακες, με την ενεργό συμμετοχή του Αναπληρωτή Υπουργού ΠΑΠΕΝ Γιάννη Τσιρώνη. Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας Νίκος Παπαδόδημας και ο πρόεδρος της Γ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Κώστας Μαρκόπουλος.
 Σε δηλώσεις του ο Γιάννης Τσιρώνης τόνισε: «Δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχθούμε καμία παραβίαση ούτε του νόμου, ούτε του δημοσίου συμφέροντος ούτε της προστασίας του περιβάλλοντος. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν καταστρέφοντας τις ηχομιμητικές συσκευές. Είναι και θέμα εκπαίδευσης να καταλάβουν οι άνθρωποι πόσο κακό κάνουν στο περιβάλλον γύρω τους. Πέρα από τις όποιες διαφωνίες η εξολόθρευση θηραμάτων με τέτοιες παγίδες δεν μπορεί να βρίσκει σύμφωνους ούτε τους κυνηγούς».
 Αναφορικά με την υπογραφή της νέας ρυθμιστικής για τη θήρα, ο Υπουργός Αναπληρωτής υπογράμμισε: «Η ρυθμιστική θα υπογραφεί οσονούπω και γίνεται έγκαιρα, γιατί αυτή είναι η υποχρέωση της πολιτείας. Φέτος κάναμε μερικές μικρές τροποποιήσεις που προέκυψαν από διάλογο και αμοιβαίες υποχωρήσεις», δήλωσε ο Γιάννης Τσιρώνης.
Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων