Χέρι στον Τσιρώνη βάζουν οι οικολόγοι φίλοι του

0

Με κάποιους περιορισμούς στις ημερομηνίες λήξης του τρυγονιού, του ορτυκιού, του αγριοπερίστερου και των παπιών (από τα οποία αφαιρέθηκε από τα θηρεύσιμα η φλυαρόπαπια) εκδόθηκε και φέτος η ετήσια ρυθμιστική απόφαση για το κυνήγι από την Ειδική Γραμματεία Δασών του υπουργείου Περιβάλλοντος.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γ. Τσιρώνης είναι ο πρώτος πολιτικός από το κόμμα των Οικολόγων-Πρασίνων που υπογράφει ρυθμιστική άδεια κυνηγίου σε συνεργασία με την Κυνηγετική Συνομοσπονδία, η οποία φρόντισε να προσκομίσει στο υπουργείο πλήθος επιστημονικών στοιχείων και μελετών, ώστε να υπάρχουν τεκμήρια ότι οι ρυθμίσεις για την άσκηση του κυνηγίου στη χώρα μας είναι σύμφωνες με την ορθή διαχείριση των θηραματικών πληθυσμών.

Το πλέον θετικό στη φετινή απόφαση είναι η διατήρηση των τελών έκδοσης και ανανέωσης των αδειών θήρας προς το Δημόσιο στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. (πηγη: εφ Εθνος)

Κριτική και ειρωνικά σχόλια απο στελέχη των Οικολόγων πρασίνων στις συνέργειες Γ. Τσιρώνη & Κυνηγών

Το σχόλιο του γνωστού σε όλους Οικολόγου Πράσινου Σταύρου Υφαντή -απο τους βασικούς διοργανωτές των ”Γιορτών της Γής” στην Βλάστη Κοζάνης- για το υπουργό είναι χαρακτηριστικό. Κατηγορεί τον Γ. Τσιρώνη μέλος των Οικολόγων Πρασίνων οτι βολεύτηκε στην καρέκλα του υπουργού ξεχνώντας αρχές και αξίες. Το σχολιό του συνοδεύεται και απο μια φωτογραφία που ο υπουργός καταστρέφει μαζί με τους εκπροσώπους των κυνηγών συσκευές που αναπαράγουν ήχους πουλιών και άλλων θηρεύσιμων ειδών. Εν το μεταξύ οι συσκευές αυτές αίναι παράνομες και κανονικά στους κατοχους τους θα έπρεπε να τους εχει ασκηθεί δίωξη απο την δικαιοσύνη.

Σταύρος Υφαντής: Οι νέοι μου φίλοι φοράνε χακί και τα …σπάμε μαζί
Ο ΑνΥπ Γιάννης Τσιρώνης κατά τη διάρκεια της σεμνής τελετής καταστροφής ηχομιμητικών συσκευών, δηλαδή πειστηρίων αξιόποινων πράξεων, που θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνονται στις δικογραφίες, που θα έπρεπε να είχαν σχηματιστεί. Εννοείται ότι οι συσκευές κατασχέθηκαν από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, που σύμφωνα με το προεκλογικό πρόγραμμα του Σύριζα θα έπρεπε να είχε καταργηθεί.
Αμέσως μετά ο οικολόγος υπουργός μας υπέγραψε τη νέα ρυθμιστική, που είναι σχεδόν ίδια με πέρσι. Όπως είναι προφανές το αντίθετο του θάρρους στην πολιτική δεν είναι η δειλία, είναι δυστυχώς το βόλεμα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρώην Ευρωβουλευτής των Οικολόγων πρασίνων Μιχάλης Τρεμόπουλος που αποδοκιμάζει με πολύ ειρωνικό τρόπο τις επιλογές του υπουργού και τον κατηγορεί οτι με τις πράξεις του τελικά διάλεξε στρατόπεδο.

Η δήλωση του Μιχ. Τρεμόπουλου
Ο εκ των Οικολόγων Πράσινων προερχόμενος αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος Γ. Τσιρώνης διάλεξε στρατόπεδο.
Oι κυνηγοί του επιβάλλουν όρους και πολιτικές, με την υποστήριξη υπουργών και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και αυτός γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις θέσεις του κόμματός του.

Σπυρος Κουταβας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ VETONEWS 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων