Ρύθμιση υπερπληθυσμού κορακοειδών με συγκρότηση συνεργείου κυνηγών

0

Έλεγχος του πληθυσμού των ειδών κάργιας, κουρούνας, καρακάξας και κίσσας διότι προκαλούν εκτεταμένες ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες σε περιοχή του Δ. Καλαμάτας.

Με απόφαση του Δασάρχη Καλαμάτας συγκροτήθηκε συνεργείο από κυνηγούς-μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμάτας με σκοπό τον έλεγχο του υπερπληθυσμού των ειδών κάργιας, κουρούνας, καρακάξας και κίσσας, με κυνηγετικά όπλα από την 13-8-2015 και μέχρι 14-9-2015, στην περιοχή της Τ.Κ. Πολιανής του Δήμου Καλαμάτας.

Από αρχές Ιουλίου ο Δήμος Καλαμάτας ενημέρωσε εγγράφως το Δασαρχείο για τις ζημιές που προκαλούν τα κορακοειδή στις αγροτικές καλλιέργειες μήλων, αχλαδιών, αραβοσίτου κ.λπ. της συγκεκριμένης περιοχής και ζήτησε την λήψη άμεσων μέτρων. Το γεγονός της πρόκλησης ζημιών επιβεβαιώθηκε και από τον αρμόδιο δασοφύλακα.

Οι 22 κυνηγοί που συμμετέχουν στη συγκρότηση του συνεργείου ρύθμισης του πληθυσμού των κορακοειδών, προτάθηκαν από τον Κ.Σ. Καλαμάτας. Κατά την συμμετοχή τους στο συνεργείο και για το διάστημα 11-8-2015 έως 20-8-2015 καλύπτονται με ασφαλιστήριο συμβόλαιο του εν λόγω Κ.Σ. Προκειμένου να συνεχιστεί η καταπολέμηση και μετά την 20η-8-2015 πρέπει οι ανωτέρω κυνηγοί να εκδώσουν άδεια θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2015-2016.

Η καταπολέμηση θα γίνεται κάθε μέρα από 13-8-2015 έως 14-9-2015 και ώρα 08:00 έως 12:00 π.μ. και από 16:00 έως 19:00. Οι κυνηγοί που θα συμμετάσχουν στο συνεργείο, καλούνται να μεταβαίνουν στις πληγείσες περιοχές της Τ.Κ. Πολιανής ανάλογα με τις επιβληθείσες ανάγκες. Επίσης, οι κυνηγοί υποχρεούται να συμμορφώνονται στις οδηγίες των δυο ιδιωτικών φυλάκων θήρας που έχουν οριστεί ως επικεφαλής, οι οποίοι και σε συνεργασία με τον δασοφύλακα της περιοχής θα αναφέρουν τα αποτελέσματα καταπολέμησης στο δασαρχείο Καλαμάτας.

dasarxeio.com

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων