Ανακοίνωση της ΚΟ Πελοποννήσου για τη λαθροθηρία

0

Οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κ.κ. Φούτρης Νικόλαος και Ξυδιάς Εμμανουήλ κατά την διάρκεια των τελευταίων ημερών συνέλαβαν στην ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας:

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 15ης Αυγούστου 3 άτομα τα οποία επιδίδονταν σε παράνομο νυχτερινό κυνήγι αγριογούρουνου και λαγού με προβολείς, παραποιημένα όπλα, μαχαίρια κ.τ.λ. Μετά την σύλληψή τους ακολουθήθηκε η διαδικασία αυτοφώρου και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Δύο μέρες αργότερα, το βράδυ της 17ης Αυγούστου, είχαν διπλή επιτυχία αφού συνέλαβαν δύο διαφορετικές ομάδες των δύο ατόμων εκάστη, οι οποίες «αλώνιζαν» με προβολείς την περιοχή της Κανδήλας κυνηγώντας παράνομα λαγούς και αγριογούρουνα. Μετά την σύλληψή τους ακολουθήθηκε η διαδικασία αυτοφώρου, προσήχθησαν σε Αστυνομικό Τμήμα της Τρίπολης όπου και παρέμειναν κρατούμενοι έως και το πρωί της 19ης Αυγούστου.

Ακολούθησε αυτόφωρη δικάσιμος από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Τριπόλεως, το οποίο επέβαλλε στους τέσσερις κατηγορούμενους βαριές ποινές και πιο συγκεκριμένα: από 23 μήνες φυλάκιση για τους δύο, από 17 μήνες φυλάκιση για τους άλλους δύο, 350 ευρώ χρηματικό πρόστιμο και κατάσχεση αυτοκινήτων, όπλων, προβολέων κ.τ.λ.

Δυστυχώς λοιπόν, κάποιοι αμετανόητοι λαθροθήρες εξακολουθούν να ανάγουν τους εαυτούς τους σε «εξυπνάκηδες» έναντι των νομίμων κυνηγών, επιδεικνύοντας ληστρική συμπεριφορά απέναντι στο θήραμα και στο περιβάλλον γενικότερα, μη σεβόμενοι τους νόμους και μη σκεπτόμενοι τις οδυνηρές συνέπειες που μπορεί να έχουν αυτές τους οι πράξεις, απέναντι στη φύση αλλά και απέναντι στους ίδιους τους τους εαυτούς.

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου καταδικάζει απερίφραστα τέτοιου είδους φαινόμενα και συγχαίρει τους Θηροφύλακές της που αποδεδειγμένα είναι οι καθημερινοί άγρυπνοι φύλακες του θηραματικού μας πλούτου.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων