Συνεχείς έλεγχοι θηροφυλάκων στη Θεσσαλία

0

Μπαράζ ελέγχων και συνεχή αγώνα για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της λαθροθηρίας δίνουν οι υπεύθυνοι θήρας του Κυνηγετικού Συλλόγου Καρδίτσας και οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Ζ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας και νήσων Σποράδων.

Με την έναρξη του κυνηγίου ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στους ελέγχους για την έκδοση άδειας θήρας, την διακίνηση των όπλων και φυσικά την προστασία του θηραματικού πλούτου της περιοχής μας.

Από την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου έως σήμερα οι Ομοσπονδιακοί μας Θηροφύλακες έχουν ελέγξει εκατοντάδες κυνηγούς και σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν υποβάλει μηνύσεις στο Δασαρχείο Καρδίτσας και έχουν προβεί σε κατασχέσεις κυνηγετικών όπλων και φυσιγγίων για αντίστοιχα περιστατικά λαθροθηρίας. ,

Το Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Καρδίτσας συγχαίρει τους θηροφύλακες που συμβάλλουν στον περιορισμό της λαθροθηρίας και επισημαίνει ότι οι έλεγχοι θα ενταθούν στους επόμενους μήνες, με σκοπό την ορθολογική διαχείριση, προστασία και ανάπτυξη του θηραματικού κεφαλαίου της περιοχής μας.

Σημαντικό ρόλο και λόγο έχουν φυσικά όλοι οι νόμιμοι κυνηγοί από τους οποίους ζητούμε την έμπρακτη υποστήριξή τους με σκοπό να σταλεί ένα ξεκάθαρο και σαφές μήνυμα: οι νόμιμοι και οι ευσυνείδητοι κυνηγοί που αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία είναι σε θέση να περιορίσουν και να καταστείλουν την δράση εκείνων που λαθροθηρούν και που κινούνται έξω από τα πλαίσια που ορίζουν οι γραπτοί και οι άγραφοι νόμοι του κυνηγίου.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων