Ανοιχτές «πληγές» για το κυνήγι στην Ηλεία

0

Αναγνωριστικές… εξορμήσεις γίνονται τις πρώτες ημέρες από την έναρξη του κυνηγιού στην Ηλεία, καθώς οι περισσότεροι λάτρεις του είδους αναμένουν τις επόμενες εβδομάδες προκειμένου να επιδοθούν με συχνότητα στο αγαπημένο τους χόμπι.

Ωστόσο όμως οι περισσότεροι προχωρούν κανονικά στην έκδοση των αδειών, με σκοπό να είναι έτοιμοι για να ξεκινήσουν την κυνηγετική τους δραστηριότητα, ανάλογα και με τα είδη που αρέσκονται να κυνηγούν.

Στην Ηλεία η κατάσταση που επικρατεί γύρω από το κυνήγι μπορεί να χαρακτηριστεί σαν δύσκολη, λόγω και ανοιχτών «πληγών» που υπάρχουν όσον αφορά την ίδρυση του περιφερειακού πάρκου Λίμνης Καϊάφα και της Θαλάσσιας Περιοχής Κόλπου Κυπαρισσίας, καθώς και την υλοποίηση πιλοτικού προγράμματος άσκησης κυνηγίου στο Κοτύχι.

Αναφορικά με το περιφερειακό πάρκο η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου δια του προέδρου της κ. Κώστα Μαρκόπουλου, επισημαίνει ότι  «είναι πάγια και κάθετα ενάντια η θέση μας καθώς το εν λόγω πάρκο ουσιαστικά απομακρύνει όχι μόνο την κυνηγετική δραστηριότητα αλλά και κάθε άλλο χρήστη της γης από την περιοχή, λειτουργώντας εις βάρος της τοπικής οικονομίας και επιζήμια για το φυσικό περιβάλλον. Η διάσπαρτη παρουσία των κυνηγών αλλά και όλων των πολιτών στην φύση είναι η καλύτερη εγγύηση για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, εντοπίζοντας πυρκαγιές ή άλλες φυσικές καταστροφικές ή και ενέργειες, ενεργώντας άμεσα για την ειδοποίηση των υπηρεσιών».

Το Κοτύχι

Εξάλλου όσον αφορά το Κοτύχι η Γ’ ΚΟΠ αναμένεται να υποβάλει στις αρμόδιες υπηρεσίες επικαιροποιημένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη τη μελέτη για την άσκηση ελεγχόμενου κυνηγίου , προκειμένου να εξαλειφθεί το απαράδεκτο φαινόμενο της πολλαπλής λαθροθηρίας που παρατηρείται σήμερα…

Παράλληλα η Ομοσπονδία θα συνεχίσει τις  απελευθερώσεις χιλιάδων θηραμάτων σε όλη την Πελοπόννησο με σκοπό την συμπλήρωση και την ανάπτυξη του θηραματικού κεφαλαίου, λαμβάνοντας παράλληλα όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε αυτές οι δράσεις να έχουν αποτέλεσμα.

Ταυτόχρονα  συνεχίζεται  η δύσκολη προσπάθεια της εκτροφής της ορεινής πέρδικας, η οποία φέτος απέδωσε τα πρώτα αποτελέσματα και τα οποία ήταν πολύ ενθαρρυντικά, καθώς σχεδόν όλα τα ζευγάρια γέννησαν και προέκυψαν  τα πρώτα πτηνά,  για την συνέχεια της συγκεκριμένης προσπάθειας .

«Δυστυχώς όμως υπάρχουν και κάποιοι λίγοι οι οποίοι λειτουργούν στον αντίποδα των κυνηγετικών οργανώσεων, σαμποτάροντας ουσιαστικά το έργο τους και την προσπάθειά τους. Με την ενότητα μας και την συσπείρωση μας στεκόμαστε όρθιοι, διεκδικώντας και εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των χιλιάδων μελών μας. Η απόπειρα διάσπασης αυτής της ενότητας μόνο καταστροφικά αποτελέσματα για το κυνήγι μπορεί να έχει» επισημαίνει ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου.

Κώστας Αντωνόπουλος
http://www.protinews.gr/

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων