Καθορισμός περιοχών ετήσιας εκγύμνασης σκύλων στην Π.Ε. Πιερίας

0

Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Δασών Πιερίας, με απόφασή του προχώρησε στον καθορισμό των τεσσάρων (4) περιοχών ετήσιας εκγύμνασης σκύλων στην Π.Ε. Πιερίας και ειδικότερα στις Τ.Κ. Ρυακίων, Μοσχοποτάμου-Καταλωνίων και Δ.Κ. Βροντούς & Λιτοχώρου-Λεπτοκαρυάς όπως αυτές περιγράφονται ακολούθως:

1η. Περιοχή Βόρεια Πιερία Ρυάκια, έκταση 8.627 στρ., με τα κάτωθι περιγραφικά όρια: ΒΟΡΕΙΑ: Η αγροτική οδός από την διασταύρωση με την επαρχιακή οδό Καστανιάς-Ρυακίων στη θέση «Μαντά» έως το όριο του νομού στο ρέμα «Κρασσοπούλι».

ΝΟΤΙΑ: Από τη διασταύρωση της επαρχιακής οδού Καστανιάς-Ρυακίων 800μ βόρεια του οικισμού των Ρυακίων, έως τη διασταύρωση της επαρχιακής οδού Ρυακίων-Σφηκιάς με την επαρχιακή οδό Ρυακίων-Ελάφου και επτακόσια μέτρα (700μ) βόρεια του οικισμού των Ρυακίων.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ: Η επαρχιακή οδός Καστανιάς-Ρυακίων από τη διασταύρωση με αγροτική οδό στη θέση «Μαντά» έως τη διασταύρωση με αγροτική οδό 800μ βόρεια του οικισμού των Ρυακίων.

ΔΥΤΙΚΑ: Το όριο του Νομού από την επαρχιακή οδό Ρυακίων-Σφηκιάς έως το ρέμα «Κρασσοπούλι».

2η. Περιοχή Βορειοδυτική Πιερία Μοσχοποτάμος – Καταλωνία, έκταση 4.388 στρ., με τα κάτωθι περιγραφικά όρια:

ΒΟΡΕΙΑ: Η αγροτική οδός από την διασταύρωση στη θέση «Μαυρόπετρες» έως τη διασταύρωση στη θέση «Πλάτανος».

ΝΟΤΙΑ: Η αγροτική οδός από τη διασταύρωση στη θέση «Μεριάνα» έως τον ελιγμό της οδού στη θέση «Μπεκοβόλακας» ή «Φράγμα Μοσχοποτάμου», μέσω του υφιστάμενου ανώνυμου ρέματος.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ: Η αγροτική οδός από τη διασταύρωση στη θέση «Μεριάνα» έως τη διασταύρωση στη θέση «Πλάτανος».

ΔΥΤΙΚΑ: Η αγροτική οδός από τη διασταύρωση στη θέση «Μαυρόπετρες» έως τον ελιγμό της οδού στη θέση «Μπεκοβόλακας» ή «Φράγμα Μοσχοποτάμου».

3η. Περιοχή Νοτιοδυτική Πιερία Βροντού, έκταση 15.935 στρ., με τα κάτωθι περιγραφικά όρια:

ΒΟΡΕΙΑ: Η δασική οδός από την τοποθεσία «Γρέβενη» προς την θέση «Καρανίκα» και μέχρι την διασταύρωση στη θέση «Ρόγγια».

ΝΟΤΙΑ: Η δασική οδός από τη διασταύρωση στη θέση «Αγία Τρίαδα» προς τον οικισμό της Λόκοβης μέσω της θέσης «Παλιοχώραφα» και μέχρι τη διασταύρωση στη θέση «Κρυόβρυση».

ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ: Η δασική οδός από τη διασταύρωση στη θέση «Ρόγγια» προς τον οικισμό της Παλιάς Βροντούς και μέχρι τη διασταύρωση στη θέση «Αγία Τριάδα».

ΔΥΤΙΚΑ: Η δασική οδός από τη διασταύρωση στη θέση «Κρυόβρυση» μέχρι τη θέση «Γρέβενη».

4η. Περιοχή Νότια Πιερία Λιτόχωρο – Λεπτοκαρυά, έκταση 7.336 στρ., με τα κάτωθι περιγραφικά όρια:

ΒΟΡΕΙΑ: Το ρέμα «Τοπόλιανη» από την «παρολύμπια» δασική οδό, θέση «Άγιος Μηνάς» έως αγροτική οδό τρία (3) χιλιόμετρα Ανατολικά της ακτογραμμής.

ΝΟΤΙΑ: Το «Λάζη Γρίβα» ρέμα από τη θέση «Κουμαριά» έως την «παρολύμπια» δασική οδό.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ: Η αγροτική οδός που βρίσκεται τρία (3) χιλιόμετρα Ανατολικά της ακτογραμμής, από το ρέμα της «Τοπόλιανης» έως τη θέση «Κουμαριά».

ΔΥΤΙΚΑ: Η «παρολύμπια» δασική οδός από το «Λάζη Γρίβα» ρέμα έως το ρέμα «Τοπόλιανη», θέση«Άγιος Μηνάς».

Οι ανωτέρω εκτάσεις εμφανίζονται στα επισυναπτόμενα αποσπάσματα ορθοφωτοχαρτών κλίμακας 1:30.000

Β. Η εκγύμναση των κυνηγετικών σκύλων, θα γίνεται καθ’ όλο το έτος, στις περιοχές που καθορίζονται με την παρούσα απόφαση από τη Δ/νση Δασών Π.Ε. Πιερίας, με τους ακόλουθους γενικούς όρους:
α) Οι κυνηγοί ή κυναγωγοί θα πρέπει να φέρουν μαζί τους το βιβλιάριο υγείας του σκύλου.
β) Τους προς εκγύμναση σκύλους θα συνοδεύουν οι ίδιοι οι κάτοχοί τους – κύριοί τους- συνοδοί τους- φύλακές τους – κυνηγοί ή κυναγωγοί χωρίς κυνηγετικό όπλο.
γ) Δεν επιτρέπεται η χρήση μέσων, των οποίων απαγορεύεται η χρήση κατά την άσκηση θήρας, όπως κραχτών, παγίδων κλπ.
δ) Χρονικά η εκπαίδευση επιτρέπεται καθημερινά από την ανατολή του ηλίου μέχρι την δύση του.
ε) Δεν επιτρέπεται η απελευθέρωση οποιουδήποτε θηράματος στις παραπάνω περιοχές με σκοπό την εκγύμναση των σκύλων, χωρίς προηγούμενη έγκριση της Δασικής Υπηρεσίας
στ) Από τις περιοχές εκγύμνασης εξαιρούνται οι εκτάσεις που συμπεριλαμβάνουν φυτείες οπορωφόρων δένδρων, ελαιώνες, αμπέλια, περιβόλια, καλλιεργούμενους αγρούς, κ.λπ.
ζ) Οι εκπαιδευτές έχουν την απόλυτη ποινική και αστική ευθύνη απέναντι στο ιδιωτικό ζωικό και πτηνοτροφικό κεφάλαιο των περιοχών εκπαίδευσης και είναι υποχρεωμένοι να αποτρέπουν τους κυνηγετικούς σκύλους τους από τυχόν όχλησή του. Το ίδιο υπεύθυνοι είναι ως ανωτέρω όταν προκαλούν φθορές οι ίδιοι ή τα οχήματά τους.
η) Η παρούσα απόφαση, δεν παρέχει δικαιώματα στους κυνηγούς ή κυναγωγούς, εις βάρος δικαιωμάτων τρίτων στις παραπάνω εκτάσεις τα οποία δεν θίγονται.
θ) Οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι Κατερίνης & Αιγινίου, παρακαλούνται για την σήμανση των περιοχών εκγύμνασης στην περιφέρεια αρμοδιότητάς τους, με δικές τους δαπάνες και σε συνεργασία με τη Δ/νση Δασών Ν. Πιερίας.
ι) Η εκγύμναση και η ελεύθερη κυκλοφορία κυνηγετικών σκύλων εκτός των εκτάσεων που προαναφέρονται, καθώς και η μη τήρηση των ανωτέρω όρων, τιμωρείται σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 18 του άρθρου 287 του Ν.Δ. 86/69, η οποία προστέθηκε με το άρθρο 16 του Ν.Δ. 996/1971, εάν δεν προβλέπεται αυστηρότερη ποινή από άλλες διατάξεις.

Η ισχύς της παρούσας είναι πενταετής (5 χρόνια) και αρχίζει από τη δημοσίευσή της οπότε και καταργεί κάθε προηγούμενη που ρυθμίζει τα ίδια θέματα.
Οι παραβάτες αυτής τιμωρούνται σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες περί θήρας διατάξεις, η δε τήρησή της ανατίθεται στα όργανα της Δ/νσης Δασών Πιερίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, τους Δημοτικούς υπαλλήλους (άρθρο 289 παρ.1 Ν.Δ.86/69), τις Κυνηγητικές οργανώσεις καθώς και σε κάθε φιλόνομο πολίτη.
Με Εντολή του Γ.Γ.Α.Δ.Μ.-Θ.

Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Δασών
Μαυρίδης Χαρ. Γεώργιος
Δασολόγος με Β’ Βαθμό

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων