Αγριογούρουνα “όργωσαν” γήπεδο ποδοσφαίρου

0

Το πρωινό της Δευτέρας, 17 Αυγούστου, ο κηπουρός της ποδοσφαιρικής ομάδας AS Munster στην Αλσατία της Γαλλίας βρέθηκε μπροστά σε μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη. Ο χλοοτάπητας του γηπέδου που χρησιμοποιεί η ομάδα ήταν κατεστραμμένος και το έδαφος έντονα αναμοχλευμένο σε ποσοστό 60%, περίπου, της επιφάνειας του, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των υπευθύνων.

Οι δράστες εντοπίστηκαν γρήγορα, το βράδυ της Κυριακής έως το ξημέρωμα της Δευτέρας, ένα κοπάδι αγριόχοιρων κατάφερε να εισβάλλει από πέρασμα που δημιούργησε σκάβοντας στο έδαφος κάτω από την περίφραξη. Κατά την διάρκεια της νύχτας και προσπαθώντας να βρουν τροφή (βολβούς, ρίζες, έντομα, σκουλήκια) αναμόχλευσαν το έδαφος και κατέστρεψαν τον χλοοτάπητα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου, Bertrand Gazet, ήταν ένα από τα καλύτερα γήπεδα της Αλσατίας, όπου οι μεγάλες ομάδες έρχονται τακτικά για προετοιμασία. Οι ποδοσφαιριστές και οι οπαδοί της AS Munster είναι απογοητευμένοι.

Οι εργασίας αποκατάστασης των ζημιών ξεκίνησαν αμέσως αλλά εκτιμάται ότι το γήπεδο θα είναι έτοιμο προς χρήση στις αρχές Οκτωβρίου. Ως εκ τούτου, ο σύλλογος ανακοίνωσε ότι όλοι οι αγώνες που έχουν προγραμματιστεί για το Σεπτέμβριο θα διεξαχθούν σε ποδοσφαιρικά γήπεδα άλλων ομάδων.

dasarxeio.com

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων