Για ένα ακόμα χρόνο απαγορεύεται το κυνήγι στη Νότια Ρόδο.

0

Σχετική απαγορευτική διάταξη εκδόθηκε από το Δασαρχείο Δωδεκανήσου και αναφέρονται σ’ αυτήν τα εξής:

“Αποφασίζουμε, απαγορεύουμε το κυνήγι όλων των θηραμάτων για ένα (1) επί πλέον χρόνο, ήτοι την κυνηγετική περίοδο 2015-2016, σε έκταση συνολικού εμβαδού σαράντα οκτώ χιλιάδων επτακόσια εβδομήντα (48.770) στρεμμάτων, που περιλαμβάνει την καμένη έκταση, από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 27-7-2013, μετά των περιφερειακών της μη καμένων εκτάσεων, στην περιοχή των Τοπικών Κοινοτήτων Απολακκιάς, Αρνίθας, Βατίου, Γενναδίου, Μεσαναγρού και Προφύλιας, Δήμου Ρόδου, Νομού Δωδεκανήσου.

Η παραπάνω έκταση απεικονίζεται με τη συνεχή κόκκινη γραμμή υπό τα σημεία (1,2,3,…14,15,1) στο συνημμένο απόσπασμα φύλλου χάρτη Γ.Υ.Σ., κλίμακας 1:50.000, το οποίο συνοδεύει την παρούσα Δασική Απαγορευτική Διάταξη και ορίζεται ως εξής:

– Βόρεια: σημείο έναρξης ο οικισμός Βατίου (1), ακολουθεί την επαρχιακή οδό προς την διασταύρωση Προφύλια – Απολακκιά, 1000 μέτρα πριν από τη διασταύρωση (2) στρίβει δεξιά και ακολουθεί το χωματόδρομο μέχρι να συναντήσει την επαρχιακή οδό Βάτι – Προφύλια, 2000 μέτρα πριν από τον οικισμό Προφύλια (3). Στη συνέχεια στρίβει αριστερά ακολουθώντας την επαρχιακή οδό Βάτι – Προφύλια περιμετρικά του Καταφυγίου Άγριας Ζωής “Άγιος Ιωάννης” μέχρι τη διασταύρωση προς Απολακκιά (4). Ακολουθεί την επαρχ. οδό Βάτι – Απολακκιά περιμετρικά του Καταφυγίου Άγριας Ζωής μέχρι τη διασταύρωση προς Ίστριο (5) και συνεχίζει μέχρι τον οικισμό της Απολακκιάς (6).

– Δυτικά: από τον οικισμό Απολακκιά ακολουθεί την αμαξιτή οδό προς Κατταβιά για περίπου 1900 μέτρα (7) όπου και στρίβει αριστερά στο χωματόδρομο προς τη θέση Κατάκαλο (8). Ακολουθεί το χωματόδρομο που καταλήγει στο μοναστήρι Σκιάδι (9).

– Νότια: από το μοναστήρι Σκιάδι (9) συνεχίζει στο χωματόδρομο προς Μεσαναγρό μέχρι την ασφάλτινη οδό Μεσαναγρού – Κατταβιάς (10) και την οποία ακολουθεί μέχρι τον οικισμό Μεσαναγρός (11). Από το χωριό Μεσαναγρό περνώντας από το νεκροταφείο, ακολουθεί το χωματόδρομο μέχρι τη λιμνοδεξαμενή Γενναδίου (12).

– Ανατολικά: από τη λιμνοδεξαμενή Γενναδίου (12) στρίβει αριστερά και ακολουθεί για 2.100 μέτρα το χωματόδρομο προς το ύψωμα “Γυπιάς” (13). Από εκείνο το σημείο, συνεχίζει βόρεια μέχρι το πυροφυλάκιο Βατίου (14). Από το πυροφυλάκιο Βατίου (14) ακολουθεί το χωματόδρομο περνάει από το εκκλησάκι του “Αγίου Ιωάννου” (15) και συνεχίζει μέχρι τον οικισμό Βατίου που είναι και η αφετηρία (1).

Η ισχύς της παρούσας διάταξης αρχίζει από σήμερα 26-8-2015 και μέχρι τη λήξη της κυνηγετικής περιόδου 2015-2016, η δε τήρησή της ανατίθεται στα όργανα της Δασικής Υπηρεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, τους δημοτικούς υπαλλήλους, τις Κυνηγετικές Οργανώσεις και σε κάθε φιλόνομο πολίτη.
Οι παραβάτες της παρούσης τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Δασικού Κώδικα που ισχύουν για κάθε περίπτωση.

Η Δ/ντρια Δασών Δωδ/σου
Αικατερίνη Μπαλατσούκα
Δασολόγος MSc”

rodiaki.gr

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων