Κυνηγετικά Νέα

0

Κυκλοφορούν αύριο σε όλα τα περίπτερα της χώρας τα ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΑ ΝΕΑ, η εφημερίδα όλων των κυνηγών με πούσια ύλη

Στα θέματα αυτού του φύλλου

Κατάληψη αγριοκούνελων στη Θεσσαλονίκη

Η τυχαία “απόδραση” δύο αγριοκούνελων της Λήμνου στην ύπαιθρο της Θεσσαλονίκης, έχει δημιουργήσει “αποικίες” εκατοντάδων ζώων που αναπαράγονται ανάμεσα στη Νεοχωρούδα και το Ωραιόκαστρο!

kn110ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ
Παραδομένες στους λύκους οι νύχτες στη Γουμένισσα
Οι μαρτυρίες των παθόντων και τα φωτογραφικά ντοκουμέντα των τελευταίων επιθέσεων λύκων σε άλογα και αγελάδες, λίγο έξω από τη Γουμένισσα του Κιλκίς.

ΔΙΕΘΝΗ
Ο πόλεμος μεταξύ… ψαρονιών και Αμερικανών
Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι τα ψαρόνια θα καταλάμβαναν τις ΗΠΑ από άκρου εις άκρον, όταν μερικά ζευγάρια πουλιά αφήνονταν ελεύθερα το 1890 στη Νέα Υόρκη….

EΙΔΗΣΕΙΣ
Οροθετήθηκαν οι Ζώνες Διάβασης κοντά στην Πικρολίμνη
Οι κυνηγετικοί σύλλογοι Αμπελοκήπων και Κιλκίς οροθέτησαν και επισήμαναν με ειδικές πινακίδες τις επιτρεπόμενες και απαγορευμένες ζώνες, σε μία περιοχή που έστελνε πολλούς κυνηγούς στα δικαστήρια, με την κατηγορία της λαθροθηρίας.

ΤΡΙΚΑΛΑ – ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Προετοιμασία για τους αγριόχοιρους του κάμπου
Τι έχουν δείξει μέχρι τώρα τα ανιχνευτικά” για αγριογούρουνα, που κατέβηκαν στους κάμπους της Καρδίτσας και των Τρικάλων για να τραφούν, αλλά δεν… ανέβηκαν ξανά στο βουνό!

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
“Ντόρτια” και “εξάρες” των περασμάτων του Σεπτέμβρη
Οι ημερομηνίες της πανσελήνου του Σεπτέμβρη και η κατάσταση των λιόσπορων στη Βόρεια Ελλάδα, πιθανόν να είναι αιτίες για… καθυστερημένα περάσματα τρυγονιών, φέτος.

ΚΡΗΤΗ
Οι κρυμμένες πέρδικες των Λευκών ορέων
Τα πολλά γκρεμνά και τα φαράγγια των Λευκών ορέων κρύβουν τις πέρδικες, αλλά σημεία όπως οι Ποταμοί, ο Καλόκαμπος και το Κάστρο, έχουν γίνει καταφύγιο για τα πουλιά αυτήν την εποχή…

ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Ημέρες “πρεμιέρας” στον κάμπο της Καστοριάς
Το χρονικό μιας εξόρμησης που καταγράφει την κατάσταση των πραγμάτων στον κάμπο της Καστοριάς, τις πρώτες ημέρες της κυνηγετικής περιόδου.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Κριτήρια για το βέλτιστο βάρος του όπλου
“Το βέλτιστο βάρος” ενός όπλου εξαρτάται από το χρήστη του, καθώς οι κυνηγοί διαφέρουν ως προς το ύψος, το βάρος και το μυϊκό σύστημα.

ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ
Η εργασία στην κάψα του καλοκαιριού!
Κριτήρια που διαμορφώνουν την αντοχή των κυνηγόσκυλων στην έναρξη, όταν τα τριφύλλια και οι σταριές πυρπολούνται από τον καυτό Eλληνικό ήλιο…

ΟΡΤΥΚΙΑ
Αλλαγές στα στέκια τους επί του κάμπου…
Ποιες συνθήκες διαμορφώνουν τις μετακινήσεις και τα νέα στέκια των ντοπιάρικων ορτυκιών, πριν αρχίσουν τα περάσματα του Σεπτέμβρη.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
Απέναντι στο πιο επικίνδυνο ζώο… του κόσμου!
Επίμονο, άφοβο και επιθετικό, το ζώο που έχει σκοτώσει τους περισσότερους ανθρώπους στην ιστορία του κόσμου, κυριαρχεί αυτές τις μέρες και στους κάμπους της χώρας.

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ
Οι βροχές “κράτησαν” τα τρυγόνια στην Ημαθία
Οι παρατεταμένες βροχοπτώσεις τις πρώτες ημέρες του κυνηγιού συνετέλεσαν στο να ανακοπεί η μετανάστευση, αν και οι εξορμήσεις των κυνηγών εξελίχθηκαν κυριολεκτικά σε “κορώνα – γράμματα”!

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων