Δράση της θηροφυλακής της ΚΟ Θεσσαλίας τον Αύγουστο

0

Η Ζ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας με δελτίο τύπου ανακοινώνει τα αποτελέσματα της θηροφύλαξης κατά τον μήνα Αύγουστο

“Λίγο πριν την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου δυστυχώς εμφανίστηκαν τα πρώτα περιστατικά λαθροθηρίας.  Συγκεκριμένα :

Στις 13-7-2015 ο θηροφύλακας  κ. Βερεντζιώτης Αθανάσιος , εκτελώντας υπηρεσία, σε έλεγχο που έκανε σε διερχόμενο όχημα στη θέση Μύλος-Βούζα  της  Τ.Κ. Αγιοφύλλου του νομού Καλαμπάκας διαπίστωσε παράνομη θήρα και μεταφορά όπλου.

Στις 9-8-2015 και έπειτα από πληροφορίες που είχαν δοθεί στην Ομοσπονδία για λαθροθηρία στο καταφύγιο άγριας ζωής, στην περιοχή Καλλιπεύκη , οι θηροφύλακες κ. Τσιολέκης Ηλίας και κ. Φιλιππίδης Φίλιππας βρίσκονταν εκεί όπου και διαπίστωσαν την λαθροθηρία( οι παραβάτες βρισκόμενοι στο καταφύγιο θήρευαν με τη χρήση ελκυστικών φώτων.)

Όταν οι θηροφύλακες επενέβησαν οι λαθροθήρες αρνούμενοι τον έλεγχο τράπηκαν σε φυγή ενώ κάποια στοιχεία ταυτοποιήθηκαν  από τον αριθμό  κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.

Στις 18-8-2015 ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας Μπαλαντίνας Δημήτριος διαπίστωσε παράνομη θήρα εκτός κυνηγετικής περιόδου και παράνομη οπλοφορία, στη θέση Μοσχολουρίωτικα του Δήμου Σοφάδων της Π.Ε. Καρδίτσας.

Τέλος στις 22-8-2015 οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες Κότσιαλος Χρήστος  και Αλτάνης Σπύρος διαπίστωσαν παράβαση του νόμου περί θήρας στο Δ.Δ. Αγνατερού του Δ. Μουζακίου .

Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις έχουν κατατεθεί μηνύσεις και τα όπλα έχουν κατασχεθεί και παραδοθεί στις Αρμόδιες Αρχές.

Η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή συνεχίζει να δηλώνει έμπρακτα την χρησιμότητα της και διαπρέπει στο έργο της δικαιώνοντας όλον τον αγώνα που δόθηκε έως σήμερα  και θα συνεχιστεί να δίνεται για την προάσπιση της.”

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων