Καταπολέμηση κορακοειδών στον Γαλλικό ποταμό

0

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε στις 9 Σεπτεμβρίου 2015, με απόλυτη επιτυχία, μία ακόμη εξόρμηση καταπολέμησης κορακοειδών στην περιοχή της κοίτης του Γαλλικού ποταμού, στα πλαίσια των φιλοθηραματικών του δραστηριοτήτων. Για πρώτη φορά είχαμε την παρουσία εκπροσώπων του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης, στους οποίους, με την ευκαιρία, έγινε και μια σύντομη ανάλυση των διαχρονικών προβλημάτων του συγκεκριμένου βιότοπου, ενώ τονίστηκε και η μεγάλη σημασία -τόσο πρακτική όσο και συμβολική- της συγκεκριμένης δραστηριότητας.

Παρόντες ήταν επίσης ο πρόεδρος της ΚΟΜΑΘ κ. Καλογεράκος Νικόλαος, ο Επιστημονικός Συνεργάτης της ΚΟΜΑΘ για την περιοχή κ. Σώκος Χρήστος, καθώς και ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας κ. Ρετζέπης Ιωάννης.

Το καλωσόρισμα των συμμετεχόντων με διάφορα αναψυκτικά ακολούθησε η συμπλήρωση από μέρους τους ενός ερωτηματολογίου για την ασφαλή χρήση του όπλου.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιαπουτζής Απόστολος, έδωσε έμπρακτες οδηγίες ασφαλείας με τη χρήση ενός δίκαννου και μίας καραμπίνας, επεκτάθηκε στους κανόνες ασφαλούς και ηθικής συμπεριφοράς προς τους άλλους χρήστες της υπαίθρου, τους συγκυνηγούς αλλά και το περιβάλλον και τέλος τόνισε το μέγεθος της καταστροφικής δράσης των κορακοειδών και το ουσιαστικό νόημα της συγκεκριμένης δράσης.

Κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας αυτής μοιράστηκαν περίπου 900 φυσίγγια τα οποία ήταν προσφορά των καταστημάτων :

1) Οπλοτεχνικοί (Γ. Μιχαηλίδης)
2) Αφοί Πετρίδη
3) Θ.Καρασαββίδης – Γ. Κεφαλίδης
4) Κ. Ζαραλής
5) Μ. Γκιουλέκας

τους οποίους και ευχαριστούμε για την ευγενική χορηγία τους, για ακόμη μία φορά, σε δύσκολη οικονομικά περίοδο.

Η συγκομιδή ήταν πολύ ικανοποιητική, περίπου 60 πουλιά, τα οποία παρέλαβε ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Ομοσπονδίας κ. Σώκος Χρήστοςγια να τα προωθήσει στην Κτηνιατρική σχολή του ΑΠΘ, για έλεγχο ύπαρξης ιών.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους μπόρεσαν να έρθουν και να τους διαβεβαιώσουμε ότι αυτή η μαζική ανταπόκριση και συμμετοχή των μελών μας, είναι που μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε την πραγματοποίηση δράσεων.

Από το Γραφείο Τύπου του Κ.Σ.Α.,
Χρήστος Κυρκενίδης, Δασολόγος MSc

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων