Αγώνες εργασίας ελληνικού ιχνηλάτη στην Κοζάνη

0

Κατά τη δεύτερη πολυσύνθετη εκδήλωση – γιορτή του Ελληνικού Ιχνηλάτη στο νομό Κοζάνης και στους αγώνες  που πραγματοποίησε ο Ομιλος Φίλων Ελληνικού Ιχνηλάτη στη Νάουσα και στην Κοζάνη, οι νικητές αντίστοιχα, ήταν ο Καλαμπάκος με τη Ρούμπη και ο Ανδρεάδης με το ζευγάρι Τζακ και Ρίτα.

Ο Πρόεδρος του ΟΦΕΙ Φώτης Πεσιλής αναφέρει: «Αυτό που είδαμε και είναι αισιόδοξο, είναι ότι ήταν σκυλιά, ανταποκρίνονταν στο στυλ εργασίας. Ιχνηλασία σωστή και θεαματική, με σωστό κούνημα της ουράς, φωνές στο ντορό, κοψίματα (τα γνωστά αλώνια) εκεί που χρειάζονταν και ξανά ιχνηλασία και καλή δίωξη από τη Ρούμπη, που θα μπορούσα να πω το ίδιο και για το ζευγάρι,αν δεν είχε ξεσύρει ο λαγός αρκετά μπροστά.

Η φυλή θέλει πολύ δουλειά ακόμη στον εργασιακό τομέα για να σταθεροποιήσουμε τα σωστά εργασιακά της χαρακτηριστικά. Υπάρχει ελπίδα και μάλιστα πολύ μεγάλη. Η βελτίωση των σκύλων μας είναι καθήκον μας. Ξέρουμε τον τρόπο και θα τον υιοθετήσουμε. Σημαντική επισήμανση επίσης είναι, ότι και οι δύο νικητές κατέχουν σκυλιά από ντόπια Ελληνικά παλιά αίματα της Ηπείρου και του νομού Κοζάνης αντίστοιχα που σώζονται μέχρι σήμερα.»

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων