Συντήρηση Όπλων

0

Όταν κάποιος αγοράζει ένα κυνηγετικό όπλο παίρνει μαζί με αυτό και οδηγίες συντήρησης από τον κατασκευαστή τις οποίες πρέπει να ακολουθεί κατά γράμμα.

Η σωστή και σχολαστική καθαριότητα και συντήρηση του όπλου μας δίνει σιγουριά για το εργαλείο που κρατάμε στα χέρια μας και πρέπει να γίνεται μετά από κάθε κυνηγετική εξόρμηση ανεξάρτητα το πόσες τουφεκιές ρίξαμε διότι το όπλο λερώνεται περίπου το ίδιο είτε ρίξει μια είτε ρίξει πολλές τουφεκιές, αφού η κάθε βολή συμπαρασύρει το μεγαλύτερο μέρος των καταλοίπων της προηγούμενης, αλλά και αφήνει τα δικά της κατάλοιπα. Αν τα κατάλοιπα της καύσης της πυρίτιδας παραμείνουν μέσα στην κάνη θα διευκολύνουν και θα βοηθήσουν την έναρξη οξειδώσεων στο εσωτερικό της κάνης.

Κατά τον καθαρισμό του όπλου, προσέχουμε πάρα πολύ τα ξύλινα μέρη του. Η κάνη είναι το εξάρτημα που χρειάζεται το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής μας αφού δέχεται τις μεγαλύτερες εναποθέσεις καταλοίπων.

Για τον εσωτερικό καθαρισμό της κάνης καλό είναι να χρησιμοποιείται ένα μπρούτζινο βουρτσάκι καθαρισμού και εν συνεχεία ένα καθαρό πανί για σκούπισμα.

Σε περίπτωση που το όπλο μείνει αποθηκευμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα αφήνουμε μια στρώση από το υγρό καθαρισμού πάνω στα μεταλλικά σημεία του όπλου.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων