Σημαντικές επιτυχίας κατά της λαθροθηρίας στο Λασίθι

0

Σημαντικές επιτυχίες έχει σημειώσει τον Σεπτέμβριο η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Π.Ε. Λασιθίου, με τη συνδρομή των θηροφυλάκων των κυνηγετικών συλλόγων Αγίου Νικολάου, Τζερμιάδο και Ιεράπετρας. Οι συντονισμένες ενέργειες και η αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών συνέβαλαν στην επίτευξη σημαντικών συλλήψεων. Οι πιο σημαντικές:

Στις 11/09/2015 και περί ώρα 23:45, στην περιοχή Βαϊνιά Ιεράπετρας, συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί για παράνομη νυχτερινή θήρα λαγού με μηχανοκίνητο μέσο και κυνηγετικό όπλο. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αυτοκίνητο, μια καραμπίνα, 10 πλήρη φυσίγγια και ένας φακός. Ακολούθησε η αυτόφωρη διαδικασία.

Στις 14/09/2015 και περί ώρα 23:45, στην περιοχή Μάχα Μαλλών, ένας (1) ημεδαπός για παράνομη νυχτερινή θήρα λαγού, με μηχανοκίνητο μέσο και όπλο cal36 με σιγαστήρα, άνευ στοιχείων και αριθμού παραγωγής. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια μοτοσικλέτα, 1 όπλο, 38 πλήρη φυσίγγια και ένας φακός. Ακολούθησε η αυτόφωροι διαδικασία. Η εκδίκαση της υπόθεσης απέφερε στον κατηγορούμενο ποινή 18 μηνών φυλάκιση και 1600 € πρόστιμο.

Στις 15/09/2015 και περί ώρα 04:45 πρωινή, στην περιοχή Καθαρό Αγίου Νικολάου, συνελήφθη ένας (1) ημεδαπός για παράνομη νυχτερινή θήρα λαγού με κυνηγετικό όπλο και φακό. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο, 3 πλήρη φυσίγγια και δύο φακοί. Ακολούθησε η αυτόφωρη διαδικασία.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 24 Σεπτεμβρίου και κατά τη διάρκεια νυχτερινής περιπολίας, εντοπίστηκε στην περιοχή της Ιεράπετρας ένα όχημα να κινείται ύποπτα και να χρησιμοποιεί προβολέα νυκτός προς διάφορες κατευθύνσεις. Οι θηροφύλακες κινούμενοι προσεκτικά προσέγγισαν το όχημα και το ακινητοποίησαν προκειμένου να το ελέγξουν. Στο όχημα, τύπου τζιπ, επέβαιναν συνολικά τρία (3) άτομα και κατά το έλεγχο βρέθηκαν, εκτός από τον προβολέα, μια καραμπίνα γεμάτη με 5 φυσίγγια καθώς και άλλα 97 φυσίγγια. Οι επιβαίνοντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και όλα τα μέσα παράνομης θήρας κατασχέθηκαν όπως ορίζει η νομοθεσία.

 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων