Στο κυνήγι του… κράχτη, οι θηροφύλακες.

0

Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015 οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες Κομνηνός Αντώνης (συντονιστής Νομού Κορινθίας), Μαστοράκης Γεώργιος (συντονιστής Νομού Αργολίδας και Σταμάτης Παναγιώτης με περιοχές ευθύνης τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Κορίνθου, Άργους και Τενέας εντόπισαν το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή Λίμνες ηχομιμητική συσκευή προσέλκυσης πτηνών. Ύστερα από πολύωρη παρακολούθηση της περιοχής στο σημείο εμφανίστηκαν δύο άτομα τα οποία προέβησαν στην θήρα ορτυκιού. Κατασχέθηκε ο κράχτης και υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον τους για παράνομη θήρα καθώς επίσης και για απείθεια διότι δεν παρέδωσαν τα όπλα και τα φυσίγγια τους όπως προβλέπεται από την σχετική νομοθεσία περί θήρας στον Δασικό Κώδικα του ΝΔ 86/1969.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο ημέρες νωρίτερα, την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015 ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας Μαστοράκης Γεώργιος είχε εντοπίσει και κατασχέσει στην ίδια περιοχή παράνομη ηχομιμητική συσκευή προσέλκυσης πτηνών.

Είναι σαφές ότι η χρήση των κραχτών, σε όποιο βαθμό και αν είναι, δεν συμβαδίζει ούτε με την κυνηγετική ιδεολογία του Ελληνικού ελεύθερου παραδοσιακού κυνηγίου, ούτε με την ιδιοσυγκρασία των Ελλήνων κυνηγών. Εάν λοιπόν θέλουμε πραγματικά οι κράχτες να εκλείψουν, οι ίδιοι οι κυνηγοί οφείλουν και να περάσουν το σωστό μήνυμα και να υποστηρίξουν την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή που δημιούργησαν και λειτουργούν με μεγάλη επιτυχία..!!

kraxtespel

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων