Σκηνές «φαρ ουέστ» στη Χίο με πυροβολισμούς σε θηροφύλακες

0

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Σκηνές Φαρ – Ουέστ εκτυλίχθηκαν τις νυχτερινές ώρες της προηγούμενης εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τρίτη το βράδυ προς ξημερώματα Τετάρτη, στην περιοχή Γεμέλικα στο Πιτυός, όταν ήρθαν στα χέρια θηροφύλακας με λαθροθήρα, μ’ αποτέλεσμα το όπλο που κρατούσε ο δεύτερος να εκπυρσοκροτήσει δύο φορές. Οι λαθροθήρες όταν σοβάρεψαν τα πράγματα το έβαλαν στα πόδια, ενώ η Εισαγγελία έχει εκδώσει ένταλμα για τη σύλληψή των δύο που αναγνωρίστηκαν.

«Ειδοποιηθήκαμε ότι κυνηγούσαν παράνομα λαγούς με φώτα το βράδυ. Ενημερώσαμε το δασαρχείο και ο θηροφύλακας μαζί με τον αγροφύλακα, αφού τους εντόπισαν ζήτησαν να τους ελέγξουν. Από εδώ θα φύγει νεκρός, ή εγώ ή εσύ, είπε στο θηροφύλακα ο λαθροθήρας Α.Ο.», τόνισε ο Μάρκος Ρες, υπεύθυνος θήρας του Κυνηγετικού Συλλόγου, ο οποίος σημείωσε ότι δυστυχώς… τέτοιου είδους περιστατικά αντιμετωπίζουν συχνά.

Στο συγκεκριμένο σημείο, μετά την ενημέρωση που είχαν για λαθραίο κυνήγι στο Πιτυός, επενέβησαν ο θηροφύλακας Στρατής Κεσόγλου και ο αγροφύλακας Ηλίας Ανδρεάδης, οι οποίοι εντόπισαν ένα αυτοκίνητο άσπρου χρώματος 4Χ4 με τέσσερις επιβαίνοντες.

Σύμφωνα με τον κ. Ρε, όταν ο θηροφύλακας ζήτησε να διενεργήσει έλεγχο συνάντησε την έντονη αντίδραση του ενός ο οποίος του επιτέθηκε με άγριες διαθέσεις.

Στη συμπλοκή που ακολούθησε το όπλο του φερόμενου ως λαθροθήρα εκπυρσοκρότησε δύο φορές και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Μάλιστα, όπως καταγγέλλει ο υπεύθυνος θήρας του Κυνηγετικού Συλλόγου, φεύγοντας το όχημα χτύπησε στο πόδι τον θηροφύλακα, ο οποίος όμως είναι καλά στην υγεία του.

Με παρελθόν λαθροθηρίας

Αμέσως μετά ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι φορείς, Δασαρχείο και Εισαγγελία με τη δεύτερη να εκδίδει ένταλμα σύλληψης, για τους δύο από τους τέσσερις επιβαίνοντες στο όχημα, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν. Πρόκειται για τους Α. Φ. και Α.Ο. με το δεύτερο μάλιστα να έχει παρελθόν στο «σπορ» της λαθροθηρίας, αφού είχε συλληφθεί για τον ίδιο λόγο πριν από δέκα χρόνια, όπως είπε ο κ. Ρες.

Ωστόσο το ίδιο άτομο φέρεται να έχει στην κατοχή του άδεια κυνηγίου, μιας και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μετά από 5 χρόνια στέρησης της άδειας λόγω λαθροθηρίας, μπορεί να κρατήσει ξανά στα χέρια του όπλο για να κυνηγήσει!

Ζητούν να οπλοφορούν

Από την αγροφυλακή, η οποία επικουρικά συνδράμει στο έργο της θηροφυλακής, ο υπεύθυνος της υπηρεσίας, Τάσος Τσόρης, σε δηλώσεις του στην “Αλήθεια”, επισήμανε ότι δεν μπορούν όντας άοπλοι να αντιμετωπίζουν τέτοιες άγριες και επικίνδυνες καταστάσεις, άποψη την οποία υποστήριξε και ο κ. Ρες. Ο ίδιος θύμισε ότι προ διετίας είχε δεχτεί πυρά και ο συνάδελφός τους κ. Νταουσανίδης, ενώ μόλις στις αρχές του Σεπτέμβρη ένας θηροφύλακας έπεσε νεκρός στον Πύργο Ηλίας από το όπλο ενός λαθροθήρα.

«Μέχρι τώρα δεν έχει συμβεί το κακό. Αν δεν πάρουμε όπλα σίγουρα θα γίνει», ανέφερε ο κ. Ρες, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο προϋποθέτει και την κατάλληλη εκπαίδευσή τους.

Συνολικά, τα τελευταία τρία χρόνια, οι θηροφύλακες του κυνηγετικού έχουν επιληφθεί σε 12, περίπου, περιστατικά λαθροθηρίας. Ο κ. Ρες επανέλαβε τις γνωστές ελλείψεις που υπάρχουν, αφού 5 θηροφύλακες διαθέτει ο κυνηγετικός και στη Διεύθυνση Δασών υπάρχουν επίσης σημαντικά κενά και στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων