Κυνηγετικά Νέα

0

Την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου  2015 κυκλοφορούν τα Κυνηγετικά Νέα,η πιο έγκυρη φωνή για τη φύση, την άγρια ζωή, την ύπαιθρο και τους ανθρώπους της. Αναζητήστε τα Κυνηγετικά Νέα σε όλα τα περίπτερα της χώρας

Τα θέματα αυτού του φύλλου:

“Χαστούκι” δικαστηρίου σε “φιλοζωική” οργάνωση που προσπάθησε να κατασχέσει τον σκύλο ενός κυνηγού

Ακήρυχτος πόλεμος

kn116 Επί δυόμιση ολόκληρα χρόνια ο κυνηγός Γιάννης Γεωργιάδης, έδινε ολομόναχος μία σκληρή μάχη εναντίον “φιλοζωικής” οργάνωσης, που οργανωμένα και με σκηνοθετημένες συμπαιγνίες εις βάρος του, προσπαθούσε να… του αφαιρέσει την “επιμέλεια” του αγαπημένου του κυνηγόσκυλου!

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η νυχτερινή ενέδρα σκότωσε ένα παλικάρι!
Ούτε ο θύτης ούτε το θύμα ήταν κυνηγοί, αλλά αποτελεί κοινό μυστικό πως τα βράδια αγρότες του τόπου παίρνουν τα όπλα, πραγματοποιώντας νυχτερινά “σαφάρι” στα αγριογούρουνα που λυμαίνονται τις καλλιέργειές τους.

ΔΙΕΘΝΗ
Κυνηγώντας αγριομελίσσια στα δάση των Ουραλίων
Από τις αρχές του Σεπτέμβρη, οι οικογένειες που κατοικούν γύρω από τον Εθνικό Δρυμό “Αλτίν Σολόκ” στη Ρωσία, ανταγωνίζονται… με τις αρκούδες για να “τρυγήσουν” το καλύτερο μέλι του κόσμου!

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
Γέμισε αγριόχοιρους και παγανιέρηδες το Καπανδρίτι
Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, αλλά είναι αληθινό: ο σταθμός των Αφιδνών στο Καπανδρίτι, αρχίζει να εξελίσσεται σαν ένας από τους καλύτερους και αποδοτικότερους “γουρουνότοπους” της χώρας!

EΙΔΗΣΕΙΣ
Μετά την απαγόρευση στο Λάκκωμα “stop” το κυνήγι και στο Σχολάρι!
Με πρόχειρο και ερασιτεχνικό τρόπο το Δασαρχείο αποφάσισε μία ακόμα απαγόρευση κυνηγίου σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, δίπλα ακριβώς σε μία άλλη που το κυνήγι απαγορεύεται τα τελευταία 25 χρόνια.

ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Η μάταιη αναμονή στα καρτέρια της Δίρφυς
Η διάψευση των προσδοκιών και των προγνωστικών, μέσα από το χρονικό μιας εξόρμησης
για πρώιμες τσίχλες.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Μαρτυρίες της πρεμιέρας από αλπικούς περδικότοπους
Τι είδαν και τι έζησαν στα μεγάλα υψόμετρα της Βόρειας Ελλάδας, αυτοί που δοκιμάζουν τις αντοχές τους με τις πέρδικες.

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ
Οι αιτίες για την “έκρηξη” αγριόχοιρων στην Ημαθία
Μετά τα ορεινά και τα ημιορεινά, οι αγέλες των αγριόχοιρων κατέλαβαν και τις πεδινές περιοχές στην Ημαθία, γι’ αυτό όσοι κυνηγάνε παπιά κουβαλούν και… 4-5 δράμια στις φυσιγγιοθήκες τους.

ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Οι πρώτοι μόχθοι με τις πέρδικες!
Το χρονικό δύο 24ώρων που οι πέρδικες φτερούγιζαν στο χάος, τρύπωναν στις σφήνες του βουνού ή ποδάρωναν στα χείλη των γκρεμών, διεκδικώντας και την τελευταία ανάσα από κυνηγό και σκύλους.

OΠΛΑ
Λεπτομέρειες από τα… “σωθικά” μιας κάννης!
Το μήκος της θαλάμης ενός όπλου είναι μία εξαιρετικά κρίσιμη διάσταση, γιατί υπαγορεύει και το μέγιστο μήκος του φυσιγγίου που επιτρέπεται να τοποθετηθεί στην συγκεκριμένη κάννη.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Και τα κοντάκια …με το κιλό!
Μία σημαντική παράμετρος που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα σε ότι έχει να κάνει με την εφαρμογή του κοντακιού, είναι οι τυχόν αυξομειώσεις… στο βάρος του ίδιου του κυνηγού!

ΙΧΝΗΛΑΣΙΕΣ
Τα “σημάδια” του λαγού που… δεν τα κόβει το μάτι!
Η αποκρυπτογράφηση των κινήσεων του λαγού σε έναν τόπο, με βάση τα σημάδια… των δοντιών του, τις τούφες των μαλλιών του, τα σκαλίσματα και τις “κυλίστρες” του.

ΠΡΟΣΩΠΑ
“Αφιερώματα” ενός κυνηγού σμιλεμένα πάνω σε ξύλο…
Πολυτάλαντος, πολυπράγμων και αυτοδίδαχτος, ο ιδιοκτήτης ενός κυνηγομάγαζου στο Άργος Ορεστικό, μετέβαλε όσα βιώνει στα βουνά σε μία μορφή τέχνης.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων