Παράνομο κυνήγι στη Μεσσηνία

0

Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015 οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες Γιαννακόπουλος Γεώργιος, Μαλαπάνης Δημήτριος (συντονιστής Νομού Μεσσηνίας) και Μπάκας Βασίλειος με περιοχές ευθύνης τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Μεσσήνης, Καλαμάτας και Χαροκοπιού αντίστοιχα του Νομού Μεσσηνίας κατά την υπηρεσία τους στην περιοχή Νεοχωρίου κινούμενοι με τα υπηρεσιακά οχήματα είδαν ένα άτομο να κρατά κυνηγετικό όπλο, το οποίο άρχισε να τρέχει μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία τους.

Επιβιβάσθηκε στο όχημά του και ενώ του έγινε σήμα να σταματήσει ανέπτυξε ταχύτητα και τράπηκε σε φυγή. Με την συνδρομή περιπολικού της αστυνομίας εντοπίστηκε το εν λόγω όχημα, ενώ μετά από λίγο εμφανίστηκε και ο οδηγός του οχήματος του οποίου εξακριβώθηκαν τα στοιχεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το αρχείο του Κυνηγετικού Συλλόγου Μεσσήνης διαπιστώθηκε ότι το ατομικό βιβλιάριο θήρας του είχε θεωρηθεί τελευταία φορά το 2008.
Υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον του για άρνηση ελέγχου όπως προβλέπεται από το άρθρο 289 παρ. 2 του Δασικού Κώδικα του ΝΔ 86/1969 καθώς επίσης για θήρα άνευ της σχετικής άδειας όπως προβλέπεται από το άρθρο 262 παρ. 1 του ίδιου Νομοθετικού Διατάγματος.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων