Παρέλαση… γυπών στην Ιεράπετρα!

0

Χθες 28η Οκτωβρίου έγινε παρέλαση … Γυπών! Το πρωί της 28ης έγινε ενημέρωση από την Πυροσβεστική Ιεράπετρας ότι βρέθηκε στην περιοχή ένας Γύπας που δεν πετούσε και είχε κάνει εμετό. Αμέσως κινητοποιήθηκε η Θηροφυλακή και συγκεκριμένα ο εξαιρετικός κος Γιάννης Στρουμπάκης και δώσαμε ραντεβού στον Αϊ Γιώργη τον Σεληνάρι για να μοιράσουμε την διαδρομή.

gieraΤην ώρα που συναντηθήκαμε και παίρναμε τον Γύπα χτύπησε το τηλέφωνο πάλι από την Πυροσβεστική για 2ο Γύπα στην Ιεράπετρα με τα ίδια συμπτώματα με τον άλλο. Έτσι επέστρεψε εσπευσμένα ο κος Γιάννης Στρουμπάκης να το πάρει και εμείς προχωρήσαμε μέχρι Καλό Χωριό να μοιράσουμε εκ νέου την διαδρομή. Οι πρώτες βοήθειες δόθηκαν αμέσως μόλις τους πήραμε. Στην διαδρομή τα πουλιά έκαναν και πάλι πράσινο εμετό. Η ανησυχία μας είναι μεγάλη γιατί δεν μπορεί να είναι τυχαίο αυτό το γεγονός. Φοβόμαστε ότι έχουν ρίξει φόλες και τα πουλιά είτε τις έφαγαν κατευθείαν , είτε έφαγαν κάποιο άλλο ζώο (π.χ. σκύλο) και έπαθαν δευτερογενή δηλητηρίαση. Και φυσικά φοβόμαστε τόσο και για άλλους γύπες που μπορεί να έχουν δηλητηριαστεί, όσο και για σκυλιά & γάτες που συνήθως αυτά έχουν στόχο οι φόλες.

Τα πουλιά έχουν τώρα ηρεμίσει λίγο, έχουν πάρει την αγωγή για την δηλητηρίαση και πριν λίγο τους δώσαμε λίγο φαγητό για να δούμε αν θα χωνέψουν κλπ. Ελπίζω να μην έχει γίνει εκτεταμένη ζημιά στα σπλάχνα τους και να τα πάνε καλά. Χίλια ευχαριστώ στον Θηροφύλακα κο Στρουμπάκη που ενώ ήταν σήμερα αργία και ήθελε να πάει την κόρη του στην παρέλαση έκανε σήμερα πάνω κάτω διαδρομές για να φέρει τα πουλάκια, ευχαριστώ την Πυροσβεστική και ιδιαιτέρως τον αξιωματικό φρουράς κο Μανώλη Λαμπράκη για το ενδιαφέρον και τον συντονισμό της επιχείρησης, τον πρόεδρο της φιλοζωικής Ιεράπετρας κο Πιτυκάκη για το ειλικρινές και ουσιαστικό ενδιαφέρον του για την τύχη των ζώων και τέλος πολλά πολλά ευχαριστώ στην φίλη και εθελόντρια Κατερίνα Μαράκη που κάθε φορά που θα χρειαστεί το φορτηγάκι της τρέχει χωρίς δεύτερη σκέψη. Εύχομαι όλοι αυτοί που χρησιμοποιούν τα εξαιρετικά επικίνδυνα φυτοφάρμακα χωρίς ήθος και χωρίς φόβο, να φωτιστούν και να σταματήσουν να εγκληματούν απέναντι στα ζώα αλλά και στους ανθρώπους, γιατί όλοι είμαστε στην ίδια αλυσίδα!

Κυνηγετικός Σύλλογος Ιεράπετρας

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων