Ανεύρεση και επιστροφή κλεμμένου κυνηγετικού σκύλου

0

Καθοριστική η συνδρομή της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής Πελοποννήσου στην ανεύρεση και την επιστροφή κλεμμένου κυνηγετικού σκύλο.

Ξημερώματα του Σαββάτου 31 Οκτωβρίου 2015 οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες Κομνηνός Αντώνης, Αρναουτόπουλος Γεώργιος και Σταμάτης Παναγιώτης με περιοχές ευθύνης τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Κορίνθου, Λουτρακίου και Τενέας αντίστοιχα, αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες εντόπισαν τον χώρο όπου φυλασσόταν κλεμμένος κυνηγετικός σκύλος τον οποίο πρόσφατα είχε χάσει και δηλώσει ο ιδιοκτήτης του στις αστυνομικές αρχές.
Οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες με το ειδικό ηλεκτρονικό σκάνερ ταυτοποίησαν τα στοιχεία του κυνηγετικού σκύλου καθώς έφερε το μικροτσίπ το οποίο αναγραφόταν στο σχετικό πιστοποιητικό ηλεκτρονικής ταυτοποίησης που κατείχε ο νόμιμος ιδιοκτήτης του.
Ο ιδιοκτήτης υπέβαλε σχετική μήνυση για την κλοπή του κυνηγετικού του σκύλου η οποία θα ακολουθήσει την δικαστική οδό, ενώ ευχαρίστησε τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες των οποίων η συνδρομή ήταν καθοριστική σε όλη την διαδικασία της επανάκτησης και επιστροφής του κυνηγετικού τους σκύλου στο σπίτι του. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι όπως προβλέπεται από τον σχετικό Νόμο 4039/2012, «η κλοπή κυνηγετικού σκύλου ή σκύλου βοήθειας τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ένα έτος και χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες (5.000) μέχρι οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ».

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων