Το υπό κατασκευή νέο σκοπευτήριο της Αττικής με τις πολλές προοπτικές!

0

Παρά τη δυσκολία που έχει δημιουργηθεί εδώ και χρόνια για κάθε είδους ανάπτυξη στη χώρα μας, υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν ευκαιρίες και δίνουν με τον δικό τους τρόπο τη δυνατότητα στην κοινωνία να ασχοληθεί με τον αθλητισμό.

apsidΤο νέο σκοπευτήριο, το οποίο είναι υπό κατασκευή και στη φάση του καλουπώματος, βρίσκεται στην περιοχή του Ασπροπύργου, με τους υπεύθυνους να αναζητούν τον κατάλληλο χώρο από το Πάσχα του 2015. Σοφή η επιλογή του χώρου, αφού βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα και η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη και χωρίς διόδια. Η έκταση των 100 στρεμμάτων θα φιλοξενήσει υποδομές για τα αγωνίσματα του πήλινου στόχου, με 3 σταντ να εκμεταλλεύονται από το skeet και το trap, 2 σταντ από το sporting και 1 εκπαιδευτικό σταντ, το οποίο θα έχει απλές τροχιές πιάτων και θα είναι ιδανικό για τους σκοπευτές που εκπαιδεύονται. Αναμένεται να είναι έτοιμο για το κοινό στο τέλος του Φεβρουαρίου 2016!

Πίσω από τις ενέργειες ανοικοδόμησης του νέου σκοπευτηρίου της Αττικής βρίσκεται ο νεοσύστατος σκοπευτικός όμιλος «ΑΨΙΔΑ», με πρωτεργάτη τον Πρόεδρό του, Τσιρίκο Αναστάσιο. Το μεράκι πραγματικά περισσεύει από τους ανθρώπους της ΑΨΙΔΑΣ, αφού καθημερινά δίνουν τα πάντα για την ανέγερση του νέου σκοπευτηρίου. Η ιδέα υπήρχε από το 2010 και 5 χρόνια αργότερα έγινε πραγματικότητα. Η διαδρομή μπορεί να είχε αρκετές δυσκολίες και εμπόδια, αλλά με υπομονή και επιμονή τα προβλήματα αντιμετωπίζονταν το ένα μετά το άλλο.

Αρωγός στην όλη προσπάθεια είναι ο Δήμος Ασπροπύργου, ο οποίος με δήμαρχο τον κ.Μελετίου Νικόλαο έχει δείξει αμέριστη συμπαράσταση στο νέο σκοπευτήριο της περιοχής. Τίποτα λιγότερο δεν είχε να περιμένει ο σκοπευτικός όμιλος «ΑΨΙΔΑ», αφού ο δήμαρχος Ασπροπύργου είναι ένας άνθρωπος που αγαπά τον αθλητισμό και έχει όραμα για την πόλη του. Πολύτιμη και αμέριστη είναι και η βοήθεια του Κυνηγετικού Συλλόγου Ασπροπύργου, ο οποίος έχει καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξυπηρέτιση του σκοπευτικού ομίλου.

Σχέδια για την ανάπτυξη του σκοπευτηρίου & της σκοποβολής

Τα μελλοντικά σχέδια της «ΑΨΙΔΑΣ» περιλαμβάνουν την υλοποίηση σταδίων για τη φιλοξενία αγώνων σκοποβολής IPSC, ανοιχτού σκοπευτηρίου για αγώνες σταθερού στόχου πυροβόλων πιστολιών στα 25 μέτρα, αλλά και κλειστό σκοπευτήριο για τα αεροβόλα όπλα. Όπως καταλαβαίνετε, το σκοπευτήριο που ετοιμάζεται στην πρωτεύουσα θα είναι ένα σκοπευτικό κέντρο που θα αναπτύσσονται όλα τα αγωνίσματα της σκοποβολής. Επίσης θα διαθέτει κυλικείο για τις ανάγκες των σκοπευτών, εστιατόριο, χώρο φύλαξης προσωπικών αντικειμένων καθώς και χώρο στάθμευσης.

Αρκετά ευαισθητοποιημένος είναι ο σκοπευτικός όμιλος «ΑΨΙΔΑ» με την ανάπτυξη του αθλήματος, έχοντας στα άμεσα σχέδιά του να διοργανώσει σχολικές εκδρομές, ώστε τα παιδιά να μάθουν από έμπειρους εκπαιδευτές τη φιλοσοφία της σκοποβολής. Έμφαση θα δοθεί και στη γυναικεία αθλητική σκοποβολή με τηνΚυπριώτη Λένα να έχει οριστεί υπεύθυνη στην όλη προσπάθεια. Η Λένα Κυπριώτη, σκοπεύτρια στα αγωνίσματα του πήλινου στόχου, τραπ και σκητ, έχει να δώσει πολλά όπως άλλωστε κάνει όλα αυτά τα χρόνια ενασχόλησης με το άθλημα, με τη σκοποβολή να της χρωστάει!

Ο Πρόεδρος του σκοπευτικού ομίλου «ΑΨΙΔΑ» Τσιρίκος Αναστάσιος μας δήλωσε,

Το σκοπευτήριο έχει σκοπό να ευχαριστεί όλη την σκοπευτική οικογένεια και όχι μόνο. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ο,τιδήποτε είναι εφικτό για την καλύτερη ανάπτυξη των αθλητών.

Ο Πρόεδρος της ΑΨΙΔΑΣ είναι ανοιχτός σε κάθε επικοινωνία και μπορείτε να τον καλέσετε στο 6997753220.

www.shooters.gr/

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων