Κυνηγετικά Νέα

0

Τα Κυνηγετικά Νέα, κυκλοφορούν αύριο 2 Δεκεμβρίου. Αναζητήστε τα σε όλα τα περίπτερα της χώρας.

Στα θέματα αυτού του φύλλου διαβάστε:

Στα νύχια των “ζωόφιλων”

kn123Τα αστυνομικά τμήματα όλης της επικράτειας έχουν λάβει “εντολή από ψηλά” να συνεργάζονται με τις κατά τόπους “φιλοζωικές οργανώσεις”, οι οποίες αδράχνουν την ευκαιρία και χρησιμοποιούν τους αστυνομικούς στο… “κυνήγι” των κυνηγών και των σκύλων τους!

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Περιλαίμια… αμύνης απέναντι στους λύκους
Οι αυξανόμενες επιθέσεις λύκων σε κυνηγόσκυλα παντού στη χώρα, φέρνουν στο προσκήνιο προϊόντα προστασίας που χρησιμοποιούνται ευρέως σε άλλες χώρες της Ευρώπης και στην Αμερική.

ΜΠΕΚΑΤΣΕΣ
Προγνώσεις & “μαντεψιές” για τα Νικολοβάρβαρα
Με τους νοτιάδες να αλλάζουν σε βοριά, το φεγγάρι στη χάση του και τα πρώτα χιόνια να κάνουν την εμφάνισή τους στα βουνά, οι μπεκάτσες μπορεί να επιβεβαιώσουν… τα Νικολοβάρβαρα.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
Στα σκαριά μία νέα “ρεζέρβα” στη Θεσσαλία!
Μία νέα “ρεζέρβα” εκκολάπτεται στη Θεσσαλία, σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν από την Δασική υπηρεσία και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

EΙΔΗΣΕΙΣ
Πάλη ζωής και θανάτου στα αλπικά του Παρνασσού!
Ένας κυνηγός που πάλεψε για τη ζωή του και τρία Πόιντερ που πέθαναν από… υποθερμία πάνω στο βουνό, ήταν η κατάληξη της εξόρμησης μιας τριμελούς παρέας “περδικάρηδων” στον Παρνασσό.

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ
Αντίξοη λαγοχρονιά στη Θεσσαλία…
Λαγοί υπάρχουν πολλοί, αλλά μία σειρά παραγόντων δυσκολεύει τη “δουλειά” των σκύλων και ευνοεί τις… αποδράσεις των “αυτιάδων”.

ΘΗΡΑΜΑ
Ο… ανάποδος καιρός ευνόησε τις τσίχλες
Όταν απουσιάζει η βροχή, τα πουλιά “ανεμίζουν” περισσότερο στους τόπους της βοσκής, γι’ αυτό και η… καιρική “ανωμαλία” του Νοέμβρη ωφέλησε και πάχυνε τις τσίχλες!

ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Στα Λευκά Όρη για την τελευταία πέρδικα
Το κυνήγι της πέρδικας σε μεγάλο υψόμετρο μέσα στον χειμώνα, απαιτεί σύνεση, εμπειρία και “τσαγανό” σε… σωστές αναλογίες!

ΙΧΝΗΛΑΣΙΕΣ
“Μύθοι” γραμμένοι στον ντορό του λαγού
Γενιές και γενιές λαγοκυνηγών μετέφεραν την πείρα και τη “σοφία” τους στις επόμενες, αλλά όπως γίνεται πάντα, μαζί με τα σωστά μεταφέρθηκαν από στόμα σε στόμα και “μύθοι” ή υπερβολές.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Οι καστανώνες… σαν μπεκατσότοποι
Τις ημέρες που η καταχνιά του βουνού κάθεται πάνω στον καστανώνα και η ομίχλη δημιουργεί τη γνωστή απόκοσμη και σκοτεινή εικόνα, οι μπεκάτσες …σουλατσάρουν κάτω από τις καστανιές, πάνω στα υγρά φύλλα…

OΠΛΑ
Tα “στραβά” στην ευθυγράμμιση της κάννης
Η περίπλοκη διαδικασία που απαιτείται για την ευθυγράμμιση της κάννης ή τη σύγκλιση των καννών στα δίκαννα, μπορεί να έχει και… τα “ατυχήματά” της!

ΠΑΓΑΝΕΣ
Τα μικρά λάθη οδηγούν σε… μεγάλες αποτυχίες!
Ένα “λεπτό” σημείο είναι το πότε και από που θα ξεκινήσουν τα σκυλιά της παγάνας, ή πότε θα λυθούν εκείνα που θα υποστηρίξουν το σκύλο που βρίσκεται, ήδη, σε “στάμπα”…

ΦΥΣΙΓΓΙΑ
Το πολλαπλό προφίλ των… 32 γραμμαρίων
Λόγοι και αιτίες για τις μεγάλες διαφορές πιέσεων που παρατηρούνται, ανάμεσα στα φυσίγγια 32 γραμμαρίων που κυκλοφορούν στην αγορά…

ΠΡΟΣΩΠΑ
Ο “ταξιδιάρης” κυνηγός που… σας πάει παντού!
Ο Θεσσαλονικιός λαγοκυνηγός Μιχάλης Πεζίκογλου και η εταιρία του “Crazy Holidays”, κατέχουν σήμερα μία ηγεμονική θέση ανάμεσα στις διεθνείς επιχειρήσεις του κλάδου των τουριστικών εκδρομών.

ΜΑΡΤΥΡΙΑ
Το τελευταίο κυνήγι του Τσάρου Νικόλαου
Ένας από τους παγανιστάδες της ακολουθίας του διηγείται το τελευταίο κυνήγι τoυ Τσάρου Νικόλαου στη Ρωσία, λίγο πριν την επανάσταση που τον ανέτρεψε και άλλαξε την ιστορία του κόσμου.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων