Μήνυση για άρνηση ελέγχου και απείθεια

0

Την Παρασκευή 18/12/15, το απόγευμα, κατά την διάρκεια περιπολίας, ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας του Κυνηγετικού Συλλόγου Καρδίτσας, Χρήστος Κότσιαλος, βρισκόταν στην περιοχή της Μητρόπολης του Δήμου Καρδίτσας με σκοπό την πάταξη της λαθροθηρίας στην ευρύτερη περιοχή (υπήρχαν καταγγελίες για καρτέρια μπεκάτσας – κυνήγι μετά το πέρας του ωραρίου).

Στις 17:43 (μετά τη λήξη του κυνηγίου) άκουσε σε κοντινό του σημείο έναν πυροβολισμό. Αμέσως κινήθηκε με το όχημα του προς την κατεύθυνση αυτή με σκοπό να διαπιστώσει τον δράστη. Σε λίγο είδε φώτα αυτοκινήτου και στη συνέχεια διασταυρώθηκε με το συγκεκριμένο αγροτικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 52χρονος κάτοικος Μητρόπολης.

Ο Θηροφύλακας αφού ανέφερε τα στοιχεία και την ταυτότητά του ζήτησε από τον οδηγό του αυτοκινήτου τα στοιχεία του και την άδεια του κυνηγίου, τα οποία ο κυνηγός αρχικά επέδειξε, Όταν όμως του ζήτησε το όπλο προς έλεγχο, το οποίο ήταν εντός θήκης και στην καρότσα του αγροτικού, ο κυνηγός το αρνήθηκε, λέγοντας μάλιστα στον θηροφύλακα ότι το όπλο είναι εξάσφαιρο και ότι δεν του το δίνει για έλεγχο. Στη συνέχεια ο κυνηγός, αφού έσπρωξε τον θηροφυλακα, άρπαξε το όπλο του βάζοντας το εντός του οχήματος του και έσπευσε να εξαφανιστεί .

Από τα στοιχεία που είχε ο Θηροφύλακας ειδοποίησε το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα Καρδίτσας, στο οποίο στη συνέχεια έγινε και η πλήρης ταυτοποίηση των στοιχείων του δράστη, που προσήλθε εκεί με τρίσφαιρο το όπλο και ζητούσε και έλεγχο νομιμότητας! Την επομένη ο Θηροφύλακας Κότσιαλος Χρήστος συνέταξε μήνυση κατά του δράστη την οποία και υπέβαλε στην αρμόδια Δασική Αρχή.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων