Κυνηγετικά Νέα

0

Αύριο 30 Δεκεμβρίου αναζητήστε στα περίπτερα όλης της χώρας το τελευταίο φύλλο, για το 2015, των  Κυνηγετικών Νέων, την πιο έγκυρη φωνή για τη φύση, την άγρια ζωή, την ύπαιθρο και τους ανθρώπους της….

Διαβάστε στα θέματα αυτού του φύλλου

Στο στόχαστρο “ζωόφιλων” τα… “Κυνηγετικά Νέα”!

Με μία εξοντωτική αγωγή 90.000 ευρώ, ζωοφιλική οργάνωση επιχειρεί να… εκδικηθεί και να τιμωρήσει τα “Κυνηγετικά Νέα”, για τα ρεπορτάζ και τις αποκαλύψεις τους

kn127ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σε δίχτυα… θανάτου τα ελάφια της Ρόδου
Τα πλατόνια του νησιού συνεχίζουν να σκοτώνονται είτε στους δρόμους είτε στις προστατευτικές περιφράξεις ου ορθώνουν οι γεωργοί για να τα κρατήσουν μακριά από τις καλλιέργειες, αλλά οι αρχές επιδιώκουν να αυξήσουν περαιτέρω τον αριθμό τους.

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ
“Κρυφτούλι” με μπεκάτσες στην… Δυτική Ελλάδα
Μία χρονιά ιδιαιτεροτήτων έχουν, φέτος, να “διηγηθούν” για τις μπεκάτσες, τα σύνορα Ναυπακτίας – Δωρίδας, το Αγρίνιο, ο Αράκυνθος, το Χάνι Ρέρεσι, η Άνω Χώρα, η Ελατού και το Θέρμο…

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
Τώρα ανακάλυψαν ότι οι… “φράχτες” σκοτώνουν
Επιπτώσεις και στην άγρια ζωή έχουν οι… φράχτες και τα συρματοπλέγματα που ορθώθηκαν στα εσωτερικά ευρωπαϊκά σύνορα, για να ανακόψουν τη ροή των προσφύγων από χώρες του τρίτου κόσμου.

EΙΔΗΣΕΙΣ
Η αλήθεια για τους λύκους από την ΕΡΤ Ιωαννίνων
 Ρεαλιστικές αλήθειες πέρα από τα “παραμύθια” περί λύκων που κινδυνεύουν με εξαφάνιση, ανέπτυξε στο κρατικό ραδιόφωνο ο επιστημονικός συνεργάτης της Δ΄ΚΟΣΕ, Β. Χατζηνίκος.

ΘΗΡΑΜΑ
Για τις τσίχλες το ρολόι μετράει αντίστροφα…
Η φετινή χρονιά δείχνει να έχει πολλές ομοιότητες με εκείνη της σεζόν 2013-2014, που ήταν, ίσως, η πιο “φτωχή” της τελευταίας 10ετίας για τις τσίχλες…

HΠΕΙΡΟΣ
Λαγοί σε τόπους υπεράνω πάσης υποψίας…
Υπάρχουν λαγοί που για χρόνια καταφέρνουν να “μπερδεύουν” λαγόσκυλα και λαγοκυνηγούς, αλλά είναι… απροετοίμαστοι μπροστά στη φέρμα ενός μπεκατσόσκυλου που, χωρίς να ψάχνει τον ντορό τους, τους μύρισε στον αέρα!

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Πρωτόκολλο ενδυμασίας για… κρύους κυνηγότοπους
Ανέξοδα “τρυκ” και ένα έξυπνο “πρωτόκολλο” ενδυμασίας, για τούτη την εποχή που ο καιρός “αγριεύει” στους κυνηγότοπους.

ΕΠΙΒΙΩΣΗ
Αντιμέτωποι με… παγίδες του βάλτου
Τρόποι αντιμετώπισης της “κακιάς” στιγμής σε έλη και βαλτοτόπια, εκεί που το έδαφος χάνεται συχνά… κάτω από τα πόδια του κυνηγού.

ΟΠΛΑ
Αγγλικά δίκαννα από… την καλή και την ανάποδη
Η αυστηρή προσήλωση των Άγγλων στα δικά τους στερεότυπα γύρω από την έννοια του “καλού όπλου”, τους οδήγησε μέχρι και σήμερα στον… μονόδρομο του πλαγιόκαννου.

ΒΛΗΤΙΚH
Οι απαιτητικές βολές στα… 10 και κάτι μέτρα
Μία από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις των μπεκατσοκυνηγών είναι να βλέπουν κλαδιά και φύλλα να “βάλλονται” από τα σκάγια, αλλά τη μπεκάτσα να “δραπετεύει”, μέσα από τα κενά στην κατανομή της τουφεκιάς.

 

ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΣ
Η κατανομή των “ρόλων” στο έργο… μιας παγάνας
Η αξία μιας ομάδας που κυνηγάει αγριογούρουνα, καθορίζεται από τις “δεξιότητες” και τους ειδικούς “ρόλους”, που είναι σε θέση να αναλαμβάνουν κάθε άνθρωπος και κάθε σκύλος.

ΘΗΡΑΜΑΤΑ
Μυστικά για ποιότητα και γεύση στο τραπέζι
Επειδή στο κυνήγι ο καθένας καταβάλει χρόνο, χρήμα και, πάνω από όλα μεγάλο κόπο, είναι κρίμα το κρέας που θα φτάσει στο πιάτο του να μην ανταποκρίνεται στα δεδομένα υψηλά ποιοτικά στάνταρ του ζώου της άγριας φύσης. Κι αυτό γιατί η διαχείριση που έγινε μετά την θανάτωσή του δεν ήταν η κατάλληλη.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Τα ορτύκια του χειμώνα
Ξέρουν τον τόπο απ’ έξω και ανακατωτά, έχουν ξανασυναντήσει πολλούς κυνηγούς και σκύλους, αλλά επιβιώνουν γιατί ξέρουν πως να τους ξεφεύγουν!

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων