Κυνηγετικά Νέα

0

Αύριο Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, ενημερωθείτε για τα θέματα του κυνηγίου και της φύσης από τα Κυνηγετικά Νέα που κυκλοφορούν σε όλα τα περίπτερα της χώρας.

Διαβάστε στα θέματα αυτού του φύλλου

Καρτέρια Ιταλών στη Στυλίδα

kn132 Μακριά νυχτωμένοι είναι όσοι νομίζουν ότι ο εισαγόμενος κυνηγετικός τουρισμός από την Ιταλία, θα περιοριζόταν μόνο στη γεωγραφική επικράτεια της Ηπείρου… Όπως τυχαία αποκάλυψε πρόσφατη επέμβαση θηροφυλάκων της Δ΄ΚΟΣΕ σε απογευματινό καρτέρι μπεκάτσας στη Στυλίδα, οι Ιταλοί κυνηγοί έχουν κατέβει πολύ νοτιότερα και αυτή τη στιγμή δραστηριοποιούνται στην Πελασγία, στις Ράχες, στην Μακρακώμη, στη Σπερχειάδα και αλλού.

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
Η Μυρτώ αντιμέτωπη με τα δόντια των λύκων
Περισσότερα από 80 γιδοπρόβατα σκότωσαν οι λύκοι, σε μία μόνο επιδρομή τους στο μαντρί της… 24χρονης προέδρου των κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας, Μυρτούς Λύκα.

ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ
Ντοκουμέντα μιας εναέριας επίθεσης
Τι αποκαλύπτουν τα φωτογραφικά ντοκουμέντα της επιτυχημένης επίθεσης ενός γερακιού σε μία μπεκάτσα…

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη και συνεχίζουν…
“Φτερά” έκαναν οι καμπίσιες πέρδικες που φυλάσσονταν στο εκτροφείο του Κυνηγετικού Συλλόγου Καρδίτσας, καθώς για πολλοστή φορά άγνωστοι δράστες εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις και… υπεξαίρεσαν τα πουλιά.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
“Στέρφος” από μπεκάτσες ο Γενάρης
Είτε με ζέστη, είτε με υγρασία, βροχές, χιόνια, ή παγωνιές, οι μπεκάτσες ήταν… απούσες στη Θεσσαλία τον Ιανουάριο του 2016!

ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Καρτέρια στη σκιά του χιονισμένου βουνού
Με την κακοκαιρία τα τσιχλοκότσυφα του Παρνασσού και του Καλλίδρομου “ακτινοβόλησαν” στα πεδινά, ενώ δεν συνέβη κάτι ανάλογο με τον χιονισμένο Όλυμπο, το Πήλιο, την Όρθρυ, τον Ελικώνα ή τη Δίρφη

ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΙ
Αγέλες στα πάνω και στα κάτω τους…
Θηραματολόγοι κάνουν μία απογραφή πληθυσμού για τα αγριογούρουνα στη Βόρεια Ελλάδα, καταθέτοντας και προβλέψεις για την επόμενη χρονιά.

ΘΗΡΑΜΑ
Όταν οι μπεκάτσες διαλέγουν τα σπάρτα
Από την αρχή του Νοέμβρη μέχρι και τον Μάρτη, τα σπάρτα “βαστάνε” με… επιμονή τις μπεκάτσες, ιδιαίτερα όταν επικρατούν ακραίες συνθήκες με ζέστη ή πολύ κρύο!

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Η… ναυσιπλοΐα με μία πλάβα
Είστε σίγουρος ότι μπορείτε να κυβερνήσετε, ή να συμπεριφερθείτε όπως πρέπει πάνω σε μία πλάβα, αν είστε “φιλοξενούμενος” συνεπιβάτης σε αυτήν;

ΒΛΗΤΙΚΗ
Τα συν και τα πλην στις βολές διασποράς
Η “εξειδικευμένη” τουφεκιά διασποράς στη μπεκάτσα δεν πρέπει να αποτελεί μία τυχαία επιλογή, αλλά το “ψαγμένο” αποτέλεσμα προηγούμενων εμπειριών και… πολλών δοκιμών με την ίδια συγκεκριμένη κάννη.

ΟΠΛΑ
Η διαχρονική αξία της Remington 1100
Με πωλήσεις που ξεπέρασαν το 1.000.000 όπλα παγκοσμίως, η 1100 της Remington εξακολουθεί να παράγεται και να έχει μεγάλη ζήτηση, παρότι η εταιρία έχει δημιουργήσει άλλα τρία πιο σύγχρονα μοντέλα.

ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ
“Μπάρκα” του Φλεβάρη για… αγριοκούνελα
Τούτη την εποχή τα αγριοκούνελα είναι πολύ πιο δύσκολα, οι ευκαιρίες πιο λίγες, ενώ η μετάβαση με βάρκα σε μία βραχονησίδα είναι από μόνη της, μία “περιπέτεια”!

ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ
Οι φέρμες σε άσπρο και σε μαύρο
Το “μπλοκάρισμα” και η ακινησία του θηράματος κατά τη διάρκεια της φέρμας, εξαρτάται από άλλα πράγματα και όχι από το χρώμα του σκύλου.

ΑΓΡΙΟΓΙΔΑ
Θρίαμβοι επιβίωσης στα… όρια του χάους
Η ζωή των αγριόγιδων στους πιο οριακούς βιότοπους της πατρίδας μας, εκεί που το χειμώνα ένας άνθρωπος δεν θα άντεχε ούτε για μία ημέρα…

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων