Αστυνομικοί αετοί εκπαιδεύονται στο κυνήγι drone (video)

0

Σμήνος ειδικά εκπαιδευμένων αετών κατά της κακόβουλης χρήσης drone ετοιμάζει η ολλανδική αστυνομία, σε συνεργασία με την εταιρία Guards From Above που εξειδικεύεται στην εκπαίδευση των ιπτάμενων αρπακτικών.

«Με την κατάλληλη καθοδήγηση μερικών εβδομάδων, οι αετοί μαθαίνουν να κυνηγούν τα drone όπως θα έκαναν με κάποιο θήραμά τους. Αφού πιάσουν τα drone, οι αετοί επιστρέφουν σε ένα προκαθορισμένο, ασφαλές σημείο», αναφέρει η εταιρεία στο σχετικό δελτίο τύπου. Για την ώρα το πρόγραμμα βρίσκεται σε πιλοτικό στάδιο.

Με τις τιμές των drone να βρίσκονται σε διαρκή πτώση και τις δυνατότητες τους ολοένα να αυξάνονται, οι αρχές της Ολλανδίας φοβούνται την ενδεχόμενη χρησιμοποίησή τους από τρομοκράτες.

Η Guards From Above εγγυάται πως η εκπαίδευση των αετών εξασφαλίζει την σωματική ακεραιότητα των πουλιών κατά τις εφορμήσεις τους σε ελικοφόρα drone. Τα νύχια των αετών άλλωστε, είναι ενισχυμένα με προστατευτικά «γάντια» ούτως ώστε να αποφευχθεί οποιοσδήποτε τραυματισμός τους σε ενδεχόμενη εμπλοκή με τις έλικες.

«Οι γρατζουνιές που δέχονται στην φύση όταν κυνηγούν είναι μακράν σοβαρότερες», σχολιάζει ο Ρούμπεν Γιάνσεν, ένας από τους εκπαιδευτές. «Χρησιμοποιούμε τα θηρευτικά ένστικτα των αετών για να καταδιώξουμε drone γρήγορα, με ασφάλεια και με ακρίβεια. Είναι πλασμένοι για να αρπάζουν ελισσόμενους στόχους. Καμιά φορά, η λύση σε ένα σύγχρονο πρόβλημα είναι πιο απλή απ’ όσο φανταζόμασταν», συνεχίζει.

Αντιαεροπορικά μέτρα κατά των drone έχει αρχίσει να παίρνει και η Ιαπωνία, που πρόσφατα ανακοίνωσε την ανάπτυξη ενός λόχου χειριστών «μαχητικών» drone που θα μπορούν να καθηλώνουν αντίστοιχης κλίμακας απειλές.

http://dasarxeio.com/

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων