Κυνηγετικά Νέα

0

Αύριο 10 Φεβρουαρίου, στα περίπτερα όλης της χώρας αναζητήστε τα Κυνηγετικά Νέα, την πιο έγκυρη φωνή για τη φύση, την άγρια ζωή, την ύπαιθρο και τους ανθρώπους της….

Διαβάστε στα θέματα αυτού του φύλλου

Πιο επιθετικά τα… υβρίδια!

kn133
“Λερναία Ύδρα” ο υβριδισμός του αγριόχοιρου στη Μακεδονία και τη Θράκη, όπου όλο και πιο πολλές ομάδες κυνηγών, βρίσκουν ζώα που παρεκκλίνουν πολύ από το “πρότυπο” του άγριου, είτε γιατί είναι παρδαλά και “ξανθά”, είτε είναι πολύ πιο… επιθετικά απέναντι σε κυνηγούς και σκύλους.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στη “φάκα” της ΕΛ.ΑΣ. ο κλέφτης των Πόιντερ
Η επιμονή ενός κυνηγού και η συστηματική δουλειά της Αστυνομίας, οδηγεί στα ίχνη ενός κυκλώματος που κλέβει κυνηγόσκυλα από τη Θεσπρωτία και τα πουλάει σε περιοχές της Ηπείρου και της Λευκάδας!

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Οι “κατασπαραγμένοι” περδικότοποι
Τα παλιά αλπικά λιβάδια, τα μεγάλα “ξάστερα” και οι προσβάσιμες πλαγιές των βουνών, δεν κρατούν, πλέον, πέρδικες, αν δεν υπάρχουν κοντά… γκρεμοί ή ελατιάδες.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
Το έγκλημα που ετοιμάζεται για τον θρόνο του Δία!
Πράματα και θάματα κυοφορούνται για το “βουνό των θεών”, όπου λυτοί και δεμένοι έχουν βαλθεί να απαγορεύσουν τελείως το κυνήγι στον Όλυμπο, για να φτιάξουν… πολυτελή θέρετρα, τουριστικά καταλύματα και λοιπές “επενδύσεις” μέχρι την κορυφή του.

EΙΔΗΣΕΙΣ
Ανησυχία στην Ελλάδα από απαγόρευση στην Αλβανία!
Η Αλβανία απαγόρευσε για 10 χρόνια την υλοτομία στο έδαφός της, και όλοι φοβούνται πως το “κενό” ξυλείας θα καλυφθεί από τα δάση του Γράμμου!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η νέα γενιά λαγόσκυλων αρχίζει… “φροντιστήρια”
Περιφραγμένα “εκπαιδευτήρια” που… μερακλήδες λαγοκυνηγοί έχουν φτιάξει στη Θεσσαλονίκη, προσφέρουν τη δυνατότητα προπόνησης ιχνηλατών, σε όσο γίνεται πιο “αληθοφανείς” συνθήκες.

ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ
Εκεί που κάθε μπεκάτσα κερδίζεται… με αίμα!
Με τον πάγο, με τη βροχή, με τον ήλιο και τη ζέστη ή με το κρύο, τα βάτα μπορεί να είναι ένας μπεκατσότοπος για όλη τη σεζόν.

ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Χρονιά “σιωπής” και για τα καρτέρια της Λέσβου
Μία από τις χειρότερες χρονιές για την τσίχλα ήταν η φετινή και για την Μυτιλήνη, όπως δηλώνουν στα “Κυνηγετικά Νέα” κυνηγοί που ξημεροβραδιάζονται στα πρωινά και στα απογευματινά καρτέρια του νησιού.

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣ
Λαγοκυνηγοί κάνουν “ταμείο”
Ανάμικτες είναι οι εντυπώσεις των λαγοκυνηγών που μοιράστηκαν τις εντυπώσεις τους με τα “Κυνηγετικά Νέα”, μεταφέροντας αντικρουόμενα μηνύματα από τις περιοχές που δραστηριοποιήθηκε ο καθένας.

ΠΡΟΣΩΠΑ
Το τελικό “άθροισμα” από κυνήγια μισού αιώνα
Μία αναψηλάφηση του χθες και μία κριτική στο σήμερα, με το “κοφτερό μάτι” ενός κυνηγού που συμπλήρωσε 50 χρόνια “δράσης” και 83 χρόνια ζωής…

ΟΠΛΑ
Η έσχατη λύση της πριονισμένης κάννης
Η κοπή των καννών σε ένα δίκαννο θα έπρεπε να είναι η έσχατη λύση, μόνο όταν καμία άλλη μέθοδος δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να “θεραπεύσει” ένα ουσιαστικό πρόβλημα του τουφεκιού!

ΚΑΡΑΜΠΙΝΕΣ
Η Ιταλική “αντεπίθεση” που κρατάει ακόμα…
Με την Α300 της Beretta το 1966 και την 121 SL 80 της Benelli το 1967, άρχισε ουσιαστικά η… εντυπωσιακή Ιταλική “απόβαση” στον κόσμο των αυτογεμών κυνηγετικών όπλων.

ΥΠΑΙΘΡΟΣ
Οι άπειροι τρόποι για να κοιτάξεις μία τσίχλα!
Κάθε τσίχλα συνδέεται με τις ιστορίες του πατέρα, την ψύχρα του χειμώνα, το χοντρό πουρνάρι που καίει στη φωτιά, το χιόνι που πυκνώνει καθώς βραδιάζει, το βρεγμένο πανωφόρι της επιστροφής…

ΑΓΩΝΕΣ
Aρχή μιας δύσκολης σεζόν για Πόιντερ και Σέττερ…
Κυναγωγοί και εκπαιδευτές έτρεχαν όλη μέρα για να βρουν τις λιγοστές καμπίσιες πέρδικες, ενώ ο καιρός δυσκόλευε και τα ίδια τα σκυλιά, ιδιαίτερα τα νεαρά σε ηλικία…

 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων