Τους έπιασαν με τα τρυγόνια στα χέρια!

0

Στη σύλληψη δύο ατόμων προχώρησε προχθές κλιμάκιο ειδικών θηροφυλάκων – δασοφυλάκων, καθώς κυνηγούσαν παράνομα στην περιοχή του Βασιλικού Ζακύνθου.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης και ακολούθως αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς ορίστηκε τακτική δικάσιμος.
Οι λαθροκυνηγοί είχαν σκοτώσει τέσσερα τρυγόνια τα οποία και κατασχέθηκαν μαζί με τα όπλα.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ
ermisnews.gr

Υπενθυμίζεται ότι η κυνηγετική περίοδος έχει λήξει από τις 28 Φεβρουαρίου.
Εν τω μεταξύ στα Στροφάδια βρίσκεται κλιμάκιο δασικών υπαλλήλων που ελέγχουν την περιοχή για τον εντοπισμό παράνομων κυνηγών. Οι δασικοί μεταφέρονται εκεί με σκάφος του λιμενικού σώματος.

Στα Στροφάδια κάθε χρόνο στέλνεται προσωπικό για να αποτραπεί η καταστροφή που γίνεται από τους κυνηγούς οι οποίοι πηγαίνουν εκεί εξοπλισμένοι και μένουν αρκετές ημέρες. Τα νησάκια είναι ο πρώτος σταθμός στο ταξίδι των ανοιξιάτικων τρυγονιών προς τη νότια και κεντρική Ευρώπη. Οι λαθροκυνηγοί τα βρίσκουν ως εύκολο θύμα γιατί σταματούν κουρασμένα από το μακρύ τους ταξίδι.

Η Μητρόπολη και οι τοπικές αρχές όπως Λιμεναρχείο, Δασαρχείο κλπ., αλλά και η ομοσπονδιακή Θηροφυλακή και φύλακες του Εθνικού θαλάσσιου Πάρκου συνεργάζονται για να αποτρέψουν τους λαθροθήρες.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων