Ενημερωτική συνάντηση για τον εθνικό διάλογος για το κυνήγι

0

Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του κ. Περιφερειάρχη Αν. Μακ. & Θράκης κ. Παυλίδη Γεώργιου και του Προέδρου της ΣΤ΄ΚΟΜΑΘ κ. Καλογεράκου Νικόλαου, του Γενικού Γραμματέα κ. Πολυχρόνη Ιωάννη, του μέλους του Δ.Σ. της ΚΟΜΑΘ και Προέδρου του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Σερραίου Λοΐζου και του επιστημονικού συνεργάτη κ. Πλατή Πέτρου, την Τρίτη 19 Απριλίου στο γραφείο του περιφερειάρχη στην Κομοτηνή.
Οι εκπρόσωποι των αναγνωρισμένων κυνηγετικών οργανώσεων, ενημέρωσαν τον κ. περιφερειάρχη για την έναρξη του ‘’εθνικού διαλόγου’’ για το κυνήγι που διεξάγεται με πρωτοβουλία του ΥΠΕΚΑ, όπου έχουν αποκλειστεί από την διαδικασία εκπρόσωποι της Περιφερειακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού, είναι και η άμεσα ενδιαφερόμενη για τα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη της κυνηγετικής δραστηριότητας στην περιοχή ευθύνης της.
Εξέφρασαν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες για τον υποτιθέμενο ‘’εθνικό διάλογο’’ , που διεξάγεται χωρίς συγκεκριμένη θεματολογία και στόχους.
Η επίμονη άρνηση του ΥΠΕΚΑ να καθορισθεί η σύνθεση και ο προσδιορισμός του ρόλου της σχεδιαζόμενης Επιτροπής Αξιολόγησης, επιβεβαιώνουν με τον πειστικότερο τρόπο, ότι ο διάλογος είναι προσχηματικός και ήδη έχουν παρθεί καταστροφικές αποφάσεις σε βάρος του κυνηγιού, των Κυνηγετικών Οργανώσεων και της Θηροφυλακής.
Οι αναγνωρισμένες κυνηγετικές οργανώσεις, ήταν οι μόνες που κατέθεσαν επιστημονικές μελέτες και δικαστικές αποφάσεις σχετικά με to κυνήγι στην χώρα μας.
Ο Περιφερειάρχης αφού ενημερώθηκε, δεσμεύτηκε να υποστηρίξει τα δίκαια αιτήματα και τις θέσεις των κυνηγετικών οργανώσεων της περιφέρειας μας.

ΤΟ Δ/Σ

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων