Απεγκλωβισμός Ζαρκαδιού στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού «Κοζάνη-Φλώρινα-Νίκη»

0

Την 25/4/2016 και περί ώρα 12:10 μ.μ. ενημερώθηκε τηλεφωνικά από κτηνοτρόφο, ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης (ΣΤ΄ ΚΟΜΑΘ) που έχει θέση εργασίας τον Κυνηγετικό Σύλλογο Εορδαίας, ότι στο 7ο χιλιόμετρο Πτολεμαΐδας-Κοζάνης ένα Ζαρκάδι έχει εγκλωβιστεί εντός της περίφραξης του κάθετου άξονα της Εγνατίας οδού »ΚΟΖΑΝΗ-ΦΛΩΡΙΝΑ-ΝΙΚΗ».

Γνωστοποιήθηκε το περιστατικό στο Δασαρχείο Κοζάνης από τον θηροφύλακα και αμέσως στήθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού του Ζαρκαδιού με τον συντονισμό από τον Ομοσπονδιακό θηροφύλακα και την συνδρομή δασοφύλακα του Δασαρχείου Κοζάνης και αστυνομικών υπαλλήλων της Ομάδας ΔΙΑΣ και του Τμήματος Τροχαίας Πτολεμαΐδας, που προσήλθαν στο σημείο για την ρύθμιση της κυκλοφορίας προς αποφυγή πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος. Ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας που κατέφθασε πρώτος στο σημείο εντόπισε το Ζαρκάδι το οποίο ήταν ένα ενήλικο αρσενικό και αφού μελέτησε την περιοχή, άνοιξε την περίφραξη δημιουργώντας διάδρομο διαφυγής και κατόπιν ώθησε προς εκείνο το σημείο το Ζαρκάδι  με την συνδρομή του δασοφύλακα, όπου και εν τέλει εξήλθε από την περίφραξη.

Να σημειωθεί ότι στο εν λόγω σημείο είχε προκληθεί παλαιότερα τροχαίο ατύχημα με θύμα ένα αρσενικό ζαρκάδι και δυο λύκους. Η περίφραξη στο ανωτέρω τμήμα του κάθετου άξονα παρουσιάζει σε πολλά σημεία κενά απ’  όπου πολλές φορές εισέρχονται είδη της άγριας πανίδας με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό ή και την θανάτωση των ζώων από διερχόμενα αυτοκίνητα.

www.hunters.gr

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων