Κυνηγετικά Νέα

0

Αναζητήστε αύριο Τετάρτη, 4 Μαΐου, στα περίπτερα όλης της χώρας το 145ο φύλλο, των Κυνηγετικών Νέων, την πιο έγκυρη φωνή για τη φύση, την άγρια ζωή, την ύπαιθρο και τους ανθρώπους της….

Τα θέματα αυτού του φύλλου

Σκύλοι από την Ισπανία “καθαρίζουν” την Κρήτη από φόλες
Επικίνδυνες αποστολές

kn145Ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους για να βρίσκουν κάθε είδους… φόλες και δηλητηριασμένα δολώματα θα χρησιμοποιούν από τον Ιούνιο οι θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης, σε μία προσπάθεια να περιορισθεί το οξύ πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές ορεινές περιοχές στη μεγαλόνησο.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Το νέο “παραστράτημα” ενός… καταδικασμένου
Στον Εθνικό Διάλογο για το κυνήγι οι “παρασύλλογοι” ανέλαβαν να λένε, όσα ακόμα και οι χειρότεροι εχθροί του κυνηγιού διστάζουν ή… ντρέπονται να διατυπώσουν!

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
“Λυκοπαγίδες” χιλιομέτρων στις πλαγιές των Πυρηναίων
Με την φτώχεια και την έλλειψη μέσων που αντιμετώπιζαν, οι άνθρωποι των ορεινών χωριών επιστράτευσαν την φαντασία τους και τη σκληρή χειρωνακτική εργασία για να προστατευθούν από τους λύκους…

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Ο χάρτης των εαρινών περασμάτων
Φέτος τα τρυγόνια δεν πέρασαν μέσα σε μία εβδομάδα όπως άλλες χρονιές, αλλά το πέρασμά τους επεκτάθηκε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και έγινε σταδιακά…

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
Θυμωμένες οι “φιλόζωες” με… τον Αλέξη Τσίπρα!
Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα τους έπαιρνε πιο “σοβαρά” από όλα τα άλλα κόμματα του “ζωόφιλους”, αλλά τώρα μέσα στο… Μαξίμου λένε διάφορα “ανέκδοτα” γι’ αυτούς.

ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ
Ευρήματα για την παθολογία των φυλών
Μια νέα Αμερικάνικη έρευνα αποκαλύπτει πως διαφοροποιούνται μεταξύ τους οι φυλές των σκύλων, ως προς την κληρονομική προδιάθεση απέναντι σε παθήσεις και ασθένειες

ΚΡΗΤΗ
Τα ορτύκια, φέτος, δεν θα τοπιάσουν!
Το μεγάλο πρόβλημα λειψυδρίας που αντιμετωπίζει η Κρήτη, “έδιωξε” και τα ορτύκια από τα χωράφια του νησιού τη φετινή άνοιξη…”

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ
“Μαθητείες” ιχνηλατών στα… αγριογούρουνα
Επειδή κάθε αρχή είναι το ήμισυ του παντός, καλό είναι τα νεαρά σκυλιά να μην λύνονται πίσω από μεγάλους και επιθετικούς αγριόχοιρους, στο αρχικό στάδιο της εκπαίδευσής τους…

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Οι “ζώνες” αμύνης απέναντι στα φίδια
Για να κρατήσει κανείς τα φίδια μακριά από εκεί που ζει, πρέπει να σκεφτεί όχι τι είναι αυτό που τα απωθεί, αλλά τι είναι αυτό… που τα προσελκύει!

ΙΧΝΗΛΑΣΙΕΣ
Τα λαγόσκυλα των… δύο ταχυτήτων!
Το λαγόσκυλο πρέπει να είναι σε θέση αντιληφθεί πότε του επιτρέπεται να είναι γρήγορο στην έρευνα, και πότε, αντιθέτως, πρέπει να πηγαίνει αργά για να βρεί το γιατάκι… γρήγορα!

ΟΠΛΟ
Το θετό παιδί της Merkel…
Με βασικό προτέρημά του την εξαιρετική σχέση μεταξύ ποιότητας και τιμής, το Haenel Jaeger 11 είναι ένα σουπερποζέ που ενσωματώνει την τεχνογνωσία της… “μαμάς” Merkel

ΑΕΡΟΒΟΛΟ
Οι πιο διασκεδαστικές “μπαλωθιές” του Πάσχα
Το Gamo C-15 Blowback δίνει την αίσθηση πραγματικού ημιαυτόματου πιστολιού στις βολές, καθώς αυτές γίνονται με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα και ακρίβεια, σε σύγκριση με ένα κλασικό αεροβόλο πιστόλι!

ΠΟΪΝΤΕΡ – ΣΕΤΤΕΡ
“Ομολογίες” για σκύλους Μεγάλης Έρευνας
Πέντε κορυφαίοι Ιταλοί εκτροφείς απαντούν με τον δικό τους τρόπο στο εάν οι σκύλοι Μεγάλης Έρευνας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στο πρακτικό κυνήγι…

ΨΑΡΕΜΑ
Ένα τσεκ-απ και για τη βάρκα σας!
Όλα όσα πρέπει να ελέγξετε πριν βιράρετε την άγκυρα, για να είστε σίγουροι πως η βάρκα σας δεν θα σας αφήσει… μεσοπέλαγα!

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων