Κυνηγετικά Νέα

0

Κυκλοφορούν αύριο Τετάρτη, 26 Μαΐου τα Κυνηγετικά Νέα, η πιο έγκυρη φωνή για τη φύση, την άγρια ζωή, την ύπαιθρο και τους ανθρώπους της…. Αναζητήστε τα στα περίπτερα όλης της χώρας

Τα θέματα αυτού του φύλλου

Η… έφοδος στην ταράτσα του Τσιρώνη

kn148Tην ώρα που ο αναπληρωτής υπουργός Γ. Τσιρώνης μηχανεύεται τρόπους για να καταργήσει τη θηροφυλακή των κυνηγετικών οργανώσεων, ένας θηροφύλακας της Δ’ ΚΟΣΕ αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει “έφοδο” σε κτίριο του υπουργείου Περιβάλλοντος, για να το απαλλάξει από έναν “πουλοπιάστη” που είχε καταλάβει την ταράτσα του, στο κέντρο της Αθήνας

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
Δηλητηριάζουν τα πεύκα για να… τα πουλήσουν
Επίθεση” στα πεύκα της Αττικής με… υγρά μπαταρίας αυτοκινήτων και φυτοφάρμακα, έχει ξεκινήσει ένα κύκλωμα λαθροϋλοτόμων και καταπατητών, που εντοπίστηκε από θηροφύλακα της Δ΄ΚΟΣΕ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Κλίμα νέων “διωγμών” για τα μολύβδινα σκάγια
Η Κομισιόν διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας για να αποφασισθεί εάν τα μολύβδινα σκάγια θα απαγορευθούν παντού στο κυνήγι, εντός του εδάφους της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
Ισοβίως πίσω από τα κάγκελα ο “Πάτρικ”
Σε… φιάσκο εξελίχθηκε η πολυδιαφημισμένη επιχείρηση του “Αρκτούρου” να επανεντάξει στο φυσικό περιβάλλον το μικρό αρκουδάκι “Πάτρικ”, που εκπαιδευόταν από στελέχη της οργάνωσης για να τα καταφέρει μόνο του στην άγρια φύση.

EΙΔΗΣΕΙΣ
Αγριόχοιροι – κολυμβητές καταλαμβάνουν ένα νησί!
Η ραγδαία αύξηση των αγριόχοιρων προκαλεί χάος σε ένα μικροσκοπικό νησί της Ιαπωνίας, όπου ο πληθυσμός των κάπρων έχει ξεπεράσει αυτό των μονίμων κατοίκων.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πως και ποιοι “σκοτώνουν” το έλος της Αγαθούπολης
Οι απαγορεύσεις και οι λανθασμένες… “οικολογικές παρεμβάσεις” που καταστρέφουν με γοργούς ρυθμούς το έλος της Αγαθούπολης, από όπου οι κυνηγοί εξορίστηκαν για λόγους “προστασίας”.

ΠΡΟΣΩΠΑ
Το αλύγιστο παιδί που θα… γινόταν Αρχηγός!
Ο αρχηγός μιας κυνηγετικής ομάδας στην Ήπειρο, που αναγκάσθηκε να συγκρουστεί με την ίδια την μοίρα, για να συνεχίσει τις παραδόσεις της οικογένειάς του στα βουνά και στους λόγγους του τόπου του.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Τα αόρατα “βέλη”… στο έδαφος των κάμπων
Το άγανα είναι φτιαγμένα από τη φύση για να τρυπούν, να εισχωρούν και… να προχωρούν, ενώ τα σκυλιά φέρμας είναι ευάλωτα γιατί τρέχουν και “φορτσάρουν” μέσα στα χέρσα και στα αγριόχορτα.

ΙΧΝΗΛΑΤΕΣ
Όσα “λέει” και όσα κάνει μία… ουρά!
Σπάνια το λαγόσκυλο θα ντοριάσει πολύ στην αλεπού και στο ζαρκάδι, ενώ θα το κάνει περισσότερο στο αγριογούρουνο και πολύ πιο έντονα στον λαγό!

ΟΠΛΑ
Ήταν ανθεκτικά απέκτησαν και γοητεία
Με το μοντέλο Vulcano Caza η ισπανική Laurona κάνει το μεγάλο άλμα και… στον τομέα της αισθητικής, που μέχρι πρότινος αποτελούσε τον “αδύναμο κρίκο” στα ανθεκτικά όπλα της.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ
Αθόρυβος σαν σκιά του δάσους…
Το αθόρυβο “σίμωμα” του θηράματος είναι μία τέχνη που θέλει ικανότητες και εμπειρία, γιατί οι ηχητικές και οπτικές ενδείξεις των πουλιών είναι αυτές που προειδοποιούν τον κυνηγό, πόσο ακόμα μπορεί να πλησιάσει…

ΥΠΑΙΘΡΟΣ
Παρέες συντρόφων από “λοκατζήδες” & “αντάρτες”
Η εκπροσώπηση όλου… του πολιτικού φάσματος από μία ομάδα γουρουνοκυνηγών της Θεσσαλίας, όπου δεξιοί και αριστεροί γίνονται ένα πάνω στο βουνό.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Στο προσκήνιο πάλι οι “σκύλοι δολοφόνοι”
Μία άποψη ανάμεσα στις επικίνδυνες γενικεύσεις που ενοχοποιούν συγκεκριμένες φυλές σκύλων ως επικίνδυνες, και στην αστεία “ζωοφιλική” εκδοχή που θεωρεί εκ προοιμίου “αθώους” όλους τους σκύλους.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων