Eλληνοτουρκική κόντρα για το… ζαγάρ!

0

Νέα διαφωνία προέκυψε μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αυτή τη φορά για την προσέλευση, όχι του ούζου ή του μπακλαβά, αλλά ενός σκύλου και συγκεκριμένα του ελληνικού ιχνηλάτη.

Τουρκικά μέσα ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα προχώρησε στην καταγραφή ράτσας σκύλου με το όνομα «ελληνικός ιχνηλάτης» η όποια είναι φυλή σκύλου που κατάγεται από την Ήπειρο.

Σύμφωνα με τους Τούρκους ωστόσο, αυτό είναι ψευδές αφού η συγκεκριμένη ράτσα προέρχεται από την οθωμανική αυτοκρατορία και κυρίως από την περιοχή της τουρκικής Θράκης και ονομάζεται «ζαγάρ».

Το θέμα αναφορικά με την προέλευση του σκύλου ανέδειξε πριν από λίγα χρόνια στη γείτονα χώρα ο Ντογάν Καρτάι, ο οποίος μάλιστα έχει γράψει και βιβλίο σχετικά με την ράτσα των «ζαγάρ». Πριν από λίγες ημέρες ο Καρτάι επανέφερε το θέμα στη δημοσιότητα ζητώντας αυτή τη φορά από το τουρκικό κράτος να κάνει κάτι αναφορικά με «την πολιτιστική κλοπή» της Τουρκίας από την Ελλάδα όπως χαρακτηρίζει την πράξη αυτή.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Καρτάι, «οι Έλληνες απήγαγαν τον σκύλο από την περιοχή της Καλλίπολης, τον μετέφεραν στην Ελλάδα και τον οικειοποιήθηκαν».

www.koutipandoras.gr/

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων