Παράνομη θήρα στην Αρκαδία

0

Την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Καγιούλης Δημήτριος και Φούτρης Νικόλαος με περιοχή ευθύνης τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Δημητσάνας και Τρίπολης αντίστοιχα, αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες και καταγγελίες, για παράνομη θήρα αγριογούρουνου το βράδυ, εντόπισαν στην περιοχή Τριπόταμου Μεγαλόπολης ένα άτομο να φυλάει αρχικά καρτέρι και μετά περπατώντας να ασκεί παράνομη θήρα φωτίζοντας με προβολέα την δασική περιοχή.
Περί ώρα 11.00 το βράδυ ο δράστης επιβιβάσθηκε σε αυτοκίνητο το οποίο ήρθε και τον παρέλαβε και το οποίο ακολούθησαν διακριτικά οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες μέχρι που έφτασε στο χωριό Τριπόταμο.
Στην πλατεία του χωριού όπου υπήρχε επαρκής φωτισμός οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες πλησιάζοντας το όχημα αναγνώρισαν τους δράστες, οι οποίοι μόλις αντιλήφθηκαν τους Θηροφύλακες τράπηκαν σε φυγή και άμεσα εκλήθη η συνδρομή της Αστυνομίας, όπως επίσης ενημερώθηκε για το συμβάν ο Εισαγγελέας Τριπόλεως.
Υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον τους για παράνομη θήρα το βράδυ καθώς επίσης για απείθεια και άρνηση ελέγχου όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία και η υπόθεση θα ακολουθήσει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Την επόμενη ημέρα Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Φούτρης Νικόλαος με περιοχή ευθύνης του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρίπολης εντόπισε το βράδυ στην δασική περιοχή του χωριού Πάπαρη Δήμου Τριπόλεως ένα άτομο να ασκεί παράνομη θήρα αγριογούρουνου με την χρήση φορητού προβολέα.
Ύστερα από τον πυροβολισμό που ακούστηκε ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας προσέγγισε την περιοχή διακριτικά, ωστόσο ο δράστης αντιλήφθηκε την παρουσία του και τράπηκε σε φυγή.
Στο σημείο που ακούστηκε ο πυροβολισμός ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας βρήκε ένα αγριογούρουνο θηρευμένο και προέβη στην κατάσχεσή του, καθώς επίσης υπεβλήθη η σχετική μήνυση για παράνομη θήρα στο Δασαρχείο Τρίπολης, ενώ διεξάγεται έρευνα για την εύρεση και ταυτοποίηση του δράστη.

www.gkop.gr/
Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων