Εκπαίδευση της Κρητικής Ομάδας Σκύλων Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων

0

Η εκπαίδευση θηροφυλάκων της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης Δωδεκαννήσου στον χειρισμό των 2 σκύλων, που είναι ειδικά εκπαιδευμένοι για την ανεύρεση δηλητηριασμένων δολωμάτων, ξεκίνησε από τις 17 Ιουνίου. Η ομάδα θα επιχειρεί σε όλο το νησί και το όνομα αυτής: Κρητική Ομάδα Σκύλων Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων.
Η εκπαίδευση στο πεδίο, η οποία θα διαρκέσει έως και τις 20 Ιουλίου, θα λάβει χώρα σε περιοχές του Ηρακλείου, Λασιθίου και Ρεθύμνου. Συνεπώς, όποιος έχει σχετικές πληροφορίες ή γνωρίζει περιοχές με υψηλή επικινδυνότητα, παρακαλείται να ενημερώσει τους κατά τόπους κυνηγετικούς συλλόγους, οι οποίοι με τη σειρά τους να ενημερώνουν την Ομοσπονδία στο 2821098147, ή το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης στο 2810393281.

Από τις 21 Ιουλίου και έπειτα, η ομάδα θα λειτουργεί σ’ όλη τη Κρήτη (με επισκέψεις και στα Δωδεκάνησα) και η διαρκής ροή σχετικών πληροφοριών θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της ομάδας των σκύλων.

Η τελευταία εκπαιδευτική περιπολία της κρητικής ομάδας ανίχνευσης δηλητηριασμένων δολωμάτων, ήταν επιτυχής, αν και όχι ευχάριστη.
Η Ντάικα και η Καρίνα, με την επίβλεψη των χειριστών τους Σπύρου και Γιάννη (και τη βοήθεια του εκπαιδευτή τους Jesus και της διερμηνέως Beatriz) εντόπισαν δηλητηριασμένα δολώματα σε δύο διαφορετικές θέσεις της ευρύτερης περιοχής του Χόνδρου Βιάννου καθώς και νεκρά ζώα αρκετά κοντά στα δηλητήρια. Οι φόλες θα προωθηθούν για τοξικολογικές αναλύσεις, στο τέλος της εκπαίδευσης, μαζί με όλα τα υπόλοιπα ευρήματα .

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων