Εφιαλτικό. Σε 100 χρόνια το κυνήγι ανθρώπων θα είναι το χόμπι των πλουσίων

0

Πολλές είναι οι έρευνές από ανεξάρτητα ινστιτούτα και τραπεζικούς οργανισμούς που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και δείχνουν πως το 1% του παγκόσμιου πληθυσμούς κατέχουν τον πλούτο που αναλογεί στο υπόλοιπο 99%.

Φαίνεται πως αυτό δεν θα είναι αρκετό για τους πολύ πλούσιους στο μέλλον.

Όσο και να ακούγεται εξωπραγματικό ένας λέκτορας του Τουρισμού του Πανεπιστημίου Κεντρικού Λανκασάιρ, ο Daniel Wright, υποστήριξε πως το κυνήγι ανθρώπων θα μπορούσε να γίνει έως το 2200 μέρος της τουριστικής διασκέδασης που θα επιλέγουν οι πολύ πλούσιοι άνθρωποι.

Μπορεί να ακούγεται σαν σενάριο ταινίας τρόμου, όμως, όπως εξηγεί ο ίδιος, ήδη στον κόσμο επικρατεί μία τάση γι’ αυτό που αποκαλούν«σκοτεινό τουρισμό».

«Οι άνθρωποι θα γίνουν σταδιακά πιο εξοικειωμένοι με το θάνατο ως μία μορφή του θεάματος επηρεασμένη από την τρέχουσα ψυχαγωγία, τις ταινίες και τα μέσα ενημέρωσης. Οι αλλαγές στο φυσικό περιβάλλον θα οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερες προκλήσεις, η έλλειψη νερού η εξάντληση πόρων και τροφίμων, η μεγαλύτερη ανισότητα μεταξύ πλουσίων και φτωχών θα οδηγήσει στην αλλαγή της ανθρώπινης ύπαρξής μας», εξηγεί ο Daniel Wright.

www.altsantiri.gr/

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων