Το κινητό … πρόδωσε τους λαθροθήρες

0

Την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016 οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Θεοδωρακόπουλος Χρήστος, Γεωργίου Μάριος, και Θεοδωρόπουλος Λεωνίδας, με περιοχές ευθύνης τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Κλειτορίας, Καμαρών και Ξυλοκάστρου αντίστοιχα, αξιοποιώντας σχετικές καταγγελίες για παράνομη θήρα το βράδυ εντόπισαν στην περιοχή Κλειτορίας Καλαβρύτων και ώρα 02:30 να κινείται όχημα από το οποίο γινόταν χρήση προβολέα μεγάλης ισχύος. Την ίδια στιγμή, ένα δεύτερο όχημα, χωρίς φώτα, εκινήτο στην περιοχή επί της επαρχιακής οδού Κλειτορίας-Τρίπολης λειτουργώντας πιθανόν ως προπομπός – τσιλιαδόρος του οχήματος με τον προβολέα.
Φτάνοντας το όχημα με τον προβολέα στην θέση που βρίσκονταν οι Θηροφύλακες του έγινε σήμα να σταματήσει για έλεγχο, το οποίο μόλις σταμάτησε σε απόσταση περίπου 20 μέτρων από τους Θηροφύλακες, άνοιξε η πίσω πόρτα του οχήματος και ένα άτομο άγνωστων στοιχείων τράπηκε σε φυγή κρατώντας ένα κυνηγετικό όπλο στα χέρια του και χάθηκε μέσα στο σκοτάδι. Το δε δεύτερο όχημα μόλις αντιλήφθηκε το σήμα των Θηροφυλάκων ανέπτυξε ταχύτητα και απομακρύνθηκε από το σημείο χωρίς φώτα, γεγονός που επιβεβαίωσε την αντίληψη των Θηροφυλάκων για την δράση του.
Μέσα στο όχημα που σταμάτησε για έλεγχο υπήρχαν δύο άτομα ενώ βρέθηκε στον αναπτήρα του αυτοκινήτου συνδεδεμένος ο προβολέας που χρησιμοποιούσαν πριν από λίγο, τον οποίο αρνήθηκαν να παραδώσουν και στην συνέχεια αποχώρησαν από το σημείο.
Αμέσως μετά οι Θηροφύλακες προσπάθησαν να εντοπίσουν το άτομο που διέφυγε πεζό και ακολουθώντας την πορεία του βρήκαν αρκετά μέτρα πιο κάτω ένα κινητό τηλέφωνο πεσμένο στο έδαφος. Το κινητό τηλέφωνο άρχισε να «χτυπά» και στην οθόνη του εμφανιζόταν το όνομα ενός από των δύο ατόμων που είχαν ήδη ελεγχθεί, ο οποίος συνέχιζε επίμονα να το καλεί προφανώς από την αγωνία του για να επικοινωνήσει με το άτομο που διέφυγε.
Οι Θηροφύλακες μετέβηκαν στο Α.Τ. Κλειτορίας όπου ανέφεραν το συμβάν ενώ κατόπιν ενημέρωσης και σχετικής εντολής της εισαγγελέως πλημμελειοδικών Καλαβρύτων το κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκε στα πλαίσια της προανακριτικής έρευνας.
Υπεβλήθη η σχετική μήνυση για παράνομη θήρα στο αρμόδιο Δασαρχείο Καλαβρύτων καθώς επίσης παραδόθηκε το κατασχεμένο κινητό τηλέφωνο συνοδεύοντας ως πειστήριο την σχετική δικογραφία και η υπόθεση είναι πλέον στα χέρια της δικαιοσύνης.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων