Εφιάλτης τα αγριογούρουνα και στη Μεσσηνία

1

Την Αντιπεριφερειάρχη Mεσσηνίας κα Ελένη Αλειφέρη επισκέφθηκαν κάτοικοι της Πολίχνης προκειμένου να την ενημερώσουν για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής, λόγω των μεγάλων καταστροφών που έχουν προκληθεί στις αγροτικές καλλιέργειες από τα αγριογούρουνα.
Οι κάτοικοι ζήτησαν να ληφθούν μέτρα για τον ελεγχόμενο περιορισμό του πληθυσμού των αγριόχοιρων, καθώς και την εύρεση μιας εναλλακτικής οδού για χορήγηση αποζημίωσης μέσω του ΕΛΓΑ στους πληγέντες αγρότες.

Η Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι πρόκειται για πολύ σοβαρό πρόβλημα που απασχολεί τους κατοίκους πολλών περιοχών της Μεσσηνίας ,αλλά και όλης της επικράτειας και πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, καθότι παρόμοια φαινόμενα δυστυχώς επαναλαμβάνονται τα τελευταία χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό απέστειλε επιστολή στους αρμόδιους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ,Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς και στον Πρόεδρο του ΕΛ.ΓΑ., προκειμένου να δοθεί ουσιαστική λύση στο σοβαρό αυτό θέμα, προτείνοντας μεταξύ άλλων: e-artemis.gr
• Επικαιροποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ για την αποζημίωση των πληγέντων αγροτών
• Επιδότηση εγκατάστασης μέσων προστασίας των καλλιεργειών ,ανάλογων των περιοχών RAMSAR
• Διερεύνηση δυνατότητας δημιουργίας ειδικών ελεγχόμενων ζωνών για το κυνήγι αγριογούρουνων

Share.

1 Σχόλιο


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων