Έντονη αντίδραση της ΚΟΜΑΘ για τις παραγραφές παραβάσεων λαθροθηρίας

0

Το Δ.Σ. της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για το Νόμο 4411/2016 με τον οποίο επέρχεται παραγραφή και παύση ποινικής δίωξης σε χιλιάδες υποθέσεις λαθροθηρίας. Με την απόφαση του αυτή η Πολιτεία, άσχετα με τους λόγους που επικαλείται, ουσιαστικά ενθαρρύνει την παραβατικότητα, αποδυναμώνει και ουσιαστικά απαξιώνει το έργο της Δασικής Υπηρεσίας και της Θηροφυλακής των Κυνηγετικών Οργανώσεων.
Αποτελεί οξύμωρο ότι την ίδια στιγμή το Υπουργείο Περιβάλλοντος επικαλείται τα περιστατικά λαθροθηρίας για να προτείνει νέες απαγορεύσεις κατά του κυνηγίου, ενώ την ίδια στιγμή τα παραγράφει…. δικαιώνοντας τους παραβάτες και τη νοοτροπία της παραβατικής συμπεριφοράς.
ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ 4411/2016 ώστε να εξαιρεθούν όλες οι υποθέσεις που σχετίζονται με παραβάσεις του νόμου περί θήρας.
Τονίζουμε ότι η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης, μέσω των 64 Ομοσπονδιακών της Θηροφυλάκων θα συνεχίσει την προσπάθειά της για εξάλειψη του απαράδεκτου φαινομένου της λαθροθηρίας. Ζητούμε επίσης από τις λαλίστατες, σε άλλες περιπτώσεις περιβαλλοντικές οργανώσεις, να πιέσουν προς αυτή την κατεύθυνση τον αρμόδιο Αν. υπουργό Περιβάλλοντος, αντί να αναλώνονται στην ικανοποίηση αντικυνηγετικών ιδεοληψιών. Η άγρια πανίδα προστατεύεται με έργα και αυτό το έχει αποδείξει η επί 16 χρόνια λειτουργία της θηροφυλακής των κυνηγετικών οργανώσεων.
Ζητούμε επίσης από τη Δασική Υπηρεσία και τα συνδικαλιστικά τους όργανα, να ζητήσουν και αυτές την εξαίρεση των παραβατών λαθροθηρίας από τις διατάξεις αυτού του Νόμου

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων