Κ. Μαρκόπουλος: Αμοιβαία η αλληλοεκτίμηση και ειλικρινής ο διάλογος!

0

Ευοδώθηκαν οι διαδικασίες ύστερα από τις επαφές που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τους εκπροσώπους των κυνηγετικών οργανώσεων και η νέα ρυθμιστική απόφαση θήρας είναι γεγονός.
Οι ρυθμίσεις θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2016-2017 κινείται στα ίδια με τα περσινά πλαίσια και όσον αφορά τα οικονομικά δεν υπάρχει καμία αύξηση τελών για την έκδοση των αδειών θήρας, ενώ όσον αφορά τα θηρεύσιμα είδη, μοναδική τροποποίηση είναι η λήξη θήρας της ασπρομετωπόχηνας στις 31 Ιανουαρίου αντί για 10 Φλεβάρη.
Επίσης, αυξάνεται ο αριθμός κάρπωσης των αγριόχοιρων στην Ελλάδα σε 6 άτομα από 5, και σε 10 άτομα για την Πελοπόννησο και την Εύβοια, με επανεξέταση του θέματος του ορίου κάρπωσης για τις περιοχές στις οποίες υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ζημιών σε αγροτικές καλλιέργειες λόγω της αύξησης του πληθυσμού του είδους.
Όσον αφορά την άσκηση της θήρας στον Κυπαρισσιακό κόλπο η σχετική υπουργική απόφαση θα τροποποιηθεί και το κυνήγι θα επιτραπεί σε όλες τις περιοχές εκτός μίας αμιγώς παραθαλάσσιας ζώνης στα πλαίσια του υφιστάμενου αιγιαλού.
Για ακόμα μία φορά θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η συστράτευση όλων μας, απέδωσε καρπούς και θα θέλαμε να σημειώσουμε την σημαντική συμβολή όλων των απλών κυνηγών, των Κυνηγετικών Συλλόγων, των Κυνηγετικών Ομοσπονδιών και της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος στην κοινή προσπάθεια για την έκδοση της ρυθμιστικής απόφασης θήρας.
Επίσης, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στα πολιτικά κόμματα και τα στελέχη της κυβέρνησης οι οποίοι αφού τελικά μέσα από διάλογο και επιχειρήματα αφουγκράσθηκαν την πραγματικότητα, κινήθηκαν στα πλαίσια όχι εκείνων που θα ήθελε ο καθένας από την μεριά του, αλλά στα πλαίσια των όσων ορίζει και προστάζει η αειφορική και ορθολογική διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος της οποίας η θήρα αποτελεί αναπόσπαστη και συμβατή δραστηριότητα διεθνώς αποδεκτή.
Επιπλέον, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι καθοριστική ήταν η συμβολή των υπηρεσιακών παραγόντων οι οποίοι αξιοποίησαν στο έπακρο και αμερόληπτα τα επιστημονικά δεδομένα που υπάρχουν έτσι ώστε να προβούν στην υποβολή της τελικής πρότασης προς τον κο Υπουργό για την έκδοση της σχετικής απόφασης ρυθμίσεως θήρας.
Τέλος, ως πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου νοιώθω ικανοποιημένος που οι διαδικασίες όλων των συζητήσεων με τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος κο Τσιρώνη κινήθηκαν στα πλαίσια αμοιβαίας αλληλοεκτίμησης και ειλικρινούς διαλόγου αποδεικνύοντας ότι είναι Υπουργός όλων των Ελλήνων ανεξάρτητα από την κομματική του ιδεοληψία που σε κάθε περίπτωση είναι σεβαστή.

– Ο Πρόεδρος –
της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου
Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων