Έναρξη και στην Κύπρο

0

Επίσημη πρώτη σήμερα για το κυνήγι της φάσσας και του τρυγονιού – Αναβρασμός στις τάξεις των κυνηγών – Επί ποδός οι αρμόδιες σχετικές αρχές – Συμβουλές προς τους κυνηγούς – Προσοχή στα δάση μας 

Αρχίζει στις 21 Αυγούστου η θερινή κυνηγετική εξόρμηση. Αφορά το κυνήγι για τη φάσσα και το τρυγόνι και θα διαρκέσει μόνο πέντε εξορμήσεων και μόνο τις Κυριακές.  Αρκετοί κυνηγοί έχουν πιάσει τα πόστα τους από τις αρχές της εβδομάδας, ενώ η αναγνώριση… εδάφους έγινε εδώ και μήνες ψάχνοντας τις περιοχές, όπου θα τους δώσουν μία καλή κάρπωση σε πλούσιο θήραμα.

Η Αστυνομία, το Ταμείο Θήρας, το Τμήμα Δασών, καθώς επίσης και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με αυξημένα περίπολα θα είναι επί ποδός.

Η Υπηρεσία Θήρας συμβουλεύει τους κυνηγούς

  • Να αποφεύγουν την έκθεση στον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  • Να ντυθούν με ελαφρύ ρουχισμό,
  • Να χρησιμοποιούν καπέλο και γυαλιά που προστατεύουν τα μάτια από την έντονη αντανάκλαση του ηλίου.
  • Να πίνουν άφθονα υγρά (νερό και χυμούς φρούτων).
  • Να αποφεύγουν την κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών.

Οι κυνηγοί θα πρέπει να συμμορφώνονται τους κανονισμούς και να κυνηγούν μόνο στις επιτρεπόμενες περιοχές.

Η ανανέωση αδειών κυνηγίου συνεχίζεται από τις εμπορικές τράπεζες και τα συνεργατικά ιδρύματα καθώς και από το διαδίκτυο καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Το Τμήμα Δασών απευθύνει έκκληση προς τους κυνηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις εξορμήσεις τους, να αποφεύγουν το άναμμα φωτιάς και τη ρίψη αποτσίγαρων και αναμμένων σπίρτων.

Σε ανακοίνωσή του, το Τμήμα Δασών τονίζει ότι ο κίνδυνος πρόκλησης και εξάπλωσης δασικής πυρκαγιάς είναι εξαιρετικά μεγάλος λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών.

Όποιος αντιληφθεί καπνό ή φωτιά προτρέπεται να τηλεφωνήσει αμέσως στο 1407 ή στο 112.

Υπενθυμίζεται ότι η έκταση που έχει καεί από την πρόσφατη πυρκαγιά στην κοιλάδα Σολέας δεν θα επιτρέπεται για κυνήγι κατά τη θερινή περίοδο κυνηγίου. Η πιο πάνω περιοχή πολύ συνοπτικά περικλείεται από τις κοινότητες Αγίου Θεοδώρου, Ευρύχου, Κακοπετριάς, Σπήλια, Καννάβια, Καπουρά.

http://cyprustimes.com

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων